Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΟΨΩΜΟ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΟΨΩΜΟ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC. Για να ψήσουμε το καλαμποκόψωμο, βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε τετράγωνο ταψάκι 25 εκ. και το βάζουμε στο φούρνο να ζεσταθεί και να κάψει καλά.
- Σε μπολ βάζουμε τα άλευρα, το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι, τη ζάχαρη και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Χτυπάμε τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα και τα ρίχνουμε στα στερεά υλικά.
- Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο.
- Απαλά με κουτάλι ανακατεύουμε και αδειάζουμε στο καυτό ταψί.
- Ψήνουμε για περίπου 25′ να ροδίσει καλά. Αφήνουμε να γίνει χλιαρό και κόβουμε σε κομμάτια.
- Με καλαμποκάλευρο γίνεται επίσης η γνωστή μας μπομπότα με τυρί, δοκιμάστε να την φτιάξετε!