Καλαμποκόψωμο

Η γεύση και η μυρωδιά του καλαμποκιού στο ψωμί είναι γλυκιά και γεμάτη! Φτιάξτε το εύκολο αυτό καλαμποκόψωμο και θα σας γίνει συνήθεια

10 λεπτά

25 λεπτά

καλαμποκόψωμο

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΟΨΩΜΟ

Εξοπλισμός

Ταψί

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΟΨΩΜΟ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC. Για να ψήσουμε το καλαμποκόψωμο, βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε τετράγωνο ταψάκι 25 εκ. και το βάζουμε στο φούρνο να ζεσταθεί και να κάψει καλά.
  2. Σε μπολ βάζουμε τα άλευρα, το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι, τη ζάχαρη και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
  3. Χτυπάμε τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα και τα ρίχνουμε στα στερεά υλικά.
  4. Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο.
  5. Απαλά με κουτάλι ανακατεύουμε και αδειάζουμε στο καυτό ταψί.
  6. Ψήνουμε για περίπου 25′ να ροδίσει καλά. Αφήνουμε να γίνει χλιαρό και κόβουμε σε κομμάτια.
  7. Με καλαμποκάλευρο γίνεται επίσης η γνωστή μας μπομπότα με τυρί, δοκιμάστε να την φτιάξετε!
Απόρρητο