"
Η γεύση και η μυρωδιά του καλαμποκιού στο ψωμί είναι γλυκιά και γεμάτη!

Η γεύση και η μυρωδιά του καλαμποκιού στο ψωμί είναι γλυκιά και γεμάτη!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το καλαμποκόψωμο

  • 2 φλ. καλαμποκάλευρο
  • 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1½ κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 1 κεσέ στραγγιστό γιαούρτι
  • 3/4 φλ. γάλα
  • 1/2 φλ. λιωμένο βούτυρο ή σπορέλαιο
  • 2 μικρά αβγά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 κ.σ. ζάχαρη

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το καλαμποκόψωμο

    Αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC. Για να ψήσουμε το καλαμποκόψωμο, βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε τετράγωνο ταψάκι 25 εκ. και το βάζουμε στο φούρνο να ζεσταθεί και να κάψει καλά.

    Σε μπολ βάζουμε τα άλευρα, το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι, τη ζάχαρη και το πιπέρι και ανακατεύουμε.

    Χτυπάμε τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα και τα ρίχνουμε στα στερεά υλικά.

    Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο.

    Απαλά με κουτάλι ανακατεύουμε και αδειάζουμε στο καυτό ταψί.

    Ψήνουμε για περίπου 25′ να ροδίσει καλά. Αφήνουμε να γίνει χλιαρό και κόβουμε σε κομμάτια.

    Διαφήμιση

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×