Γαλαξιδιώτικη κουλούρα (ξεροτριφτή)

Παραδοσιακή ξεροτριφτή ή κουλούρα Γαλαξιδιώτικη. Κάτι ανάμεσα σε γλυκό ψωμί και μπισκότο. Φανταστική, οικονομική εύκολη και νηστίσιμη συνταγή για τη Σαρακοστή.

Εύκολη
1:10

16

10 λεπτά

1 ώρα

Γαλαξιδιώτικη κουλούρα ξεροτριφτή γλυκο ψωμι

Υλικά

Εξοπλισμός

Ταψί

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 °C. Λαδώνουμε ένα ρηχό ταψί 28-30 εκ. όπου θα ψήσουμε την κουλούρα.
  2. Βάζουμε σε μπολ το λάδι, το ξύσμα, τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη, το κονιάκ και τα ανακατεύουμε καλά με σύρμα να λιώσει η ζάχαρη. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό και την προσθέτουμε.
  3. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το αλεύρι. Δεν το ρίχνουμε όλο μαζί, ίσως δεν το πάρει όλο.
  4. Ζυμώνουμε απαλά μέχρι να μη φαίνεται το αλεύρι. Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή και λαδερή.
  5. Την απλώνουμε στο λαδωμένο ταψί.
  6. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.
  7. Όταν κρυώσει, κόβουμε την κουλούρα σε κομμάτια και πασπαλίζουμε κανελοζάχαρη.
Απόρρητο