Υλικά
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 °C. Λαδώνουμε ένα ρηχό ταψί 28-30 εκ. όπου θα ψήσουμε την κουλούρα.
- Βάζουμε σε μπολ το λάδι, το ξύσμα, τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη, το κονιάκ και τα ανακατεύουμε καλά με σύρμα να λιώσει η ζάχαρη. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό και την προσθέτουμε.
- Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το αλεύρι. Δεν το ρίχνουμε όλο μαζί, ίσως δεν το πάρει όλο.
- Ζυμώνουμε απαλά μέχρι να μη φαίνεται το αλεύρι. Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή και λαδερή.
- Την απλώνουμε στο λαδωμένο ταψί.
- Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.
- Όταν κρυώσει, κόβουμε την κουλούρα σε κομμάτια και πασπαλίζουμε κανελοζάχαρη.