Μπαγκέτες γεμιστές, νηστίσιμες και αρτίσιμες

Αφράτες και τραγανές, νηστίσιμες μπαγκέτες γεμιστές που θα λατρέψετε! Φτιάξτε μπόλικες γιατί πάνε με όλα και αρέσουν σε όλους

Εύκολη
0:50

4 τμχ - τμχ

30 λεπτά

20 λεπτά

Νηστίσιμες μπαγκέτες γεμιστές της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Υλικά

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΑΓΚΕΤΕΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

Εξοπλισμός

Ταψί

Φούρνος

Υλικά

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΑΓΚΕΤΕΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

Εκτέλεση

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΓΙΑΣ

  1. Πρώτα ενεργοποιούμε τη μαγιά για να φτιάξουμε τις νηστίσιμες μπαγκέτες γεμιστές.
  2. Διαλύουμε τη μαγιά σε μπολ, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και ρίχνουμε λίγο νερό.
  3. Ανακατεύουμε να διαλυθεί.
  4. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 10′ να ενεργοποιηθεί.
  5. Όταν αφρίσει η επιφάνεια είναι έτοιμη να την προσθέσουμε στο αλεύρι για να φτιάξουμε τις νηστίσιμες μπαγκέτες γεμιστές.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΜΠΑΓΚΕΤΕΣ

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι.
  2. Κάνουμε βουναλάκι με γούβα στη μέση και προσθέτουμε τη μαγιά ανακατεύουμε και προσθέτουμε και τη μαργαρίνη.
  3. Διαλύουμε το αλάτι στο νερό.
  4. Το προσθέτουμε και ανακατεύουμε με κουτάλι το μείγμα έως ότου μαζευτεί σε μπάλα.
  5. Το αφήνουμε στο μπολ σκεπασμένο καλά σε θερμοκρασία δωματίου για 15 ώρες έως ότου τριπλασιαστεί σε όγκο και φυσαλίδες εμφανιστούν στην επιφάνεια.
  6. Αφού η ζύμη φουσκώσει μετά από πολλές ώρες, την αδειάζουμε σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια.
  7. Διπλώνουμε 2-3 φορές την ζύμη. Της δίνουμε στρογγυλό σχήμα και την πλαταίνουμε λίγο με το χέρι.
  8. Αλείφουμε την ζύμη με λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού.
  9. Απλώνουμε πετσέτα σε μια λαμαρίνα.
  10. Πασπαλίζουμε αλεύρι.
  11. Βάζουμε πάνω την ζύμη με τις ενώσεις προς τα κάτω.
  12. Αλείφουμε λιωμένη μαργαρίνη με πινέλο. Αν η ζύμη κολλάει πασπαλίζω αλεύρι.
  13. Διπλώνουμε καλά την πετσέτα.
  14. Βάζουμε σε σβηστό φούρνο (ξηρό μέρος).
  15. Αφήνουμε τη ζύμη να ξαναφουσκώσει για 1 κ 1/2 με 2 ώρες.
  16. Όταν πιέζουμε τη ζύμη δεν πρέπει να έχει επαναφορά. Αλλιώς την αφήνουμε ακόμα λίγα λεπτά να φουσκώσει.
  17. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230οC.
  18. Λαδώνουμε μία λαμαρίνα.
  19. Χωρίζουμε την ζύμη σε 4 ίσα μέρη.
  20. Απαλά τεντώνουμε σε φυτίλια στο μήκος του ταψιού.
  21. Τα αραδιάζουμε στη λαδωμένη λαμαρίνα και τα αλείφουμε με μαργαρίνη.
  22. Πασπαλίζουμε ανθό αλατιού.
  23. Γεμίζουμε κάθε μπαγκέτα με διαφορετικό υλικό.
  24. Πασπαλίζουμε μυρωδικά.
  25. Ψήνουμε 15΄-20΄να ροδίσει και να γίνει τραγανή.
  26. Συνυπολογίστε στην προετοιμασία, το χρόνο για τα φουσκώματα.
Απόρρητο