Φτιάξτε μπόλικες αφράτες, γεμιστές, αρτίσιμες μπαγκέτες γιατί πάνε με όλα και αρέσουν σε...

Φτιάξτε μπόλικες αφράτες, γεμιστές, αρτίσιμες μπαγκέτες γιατί πάνε με όλα και αρέσουν σε όλους.

  • προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
15

Υλικά

  • Μερίδες 4 τμχ τμχ

Για τις μπαγκέτες

  • 3 φλ. αλεύρι για ψωμί
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. ζάχαρη
  • 1/2 κύβο νωπή μαγιά (12 γρ.)
  • 4 κ.σ. μαργαρίνη
  • 1 φλ. χλιαρό νερό (περίπου)

Για τη γέμιση

  • 1/2 κ.γ. νιφάδες αλατιού
  • Ελιές διάφορες απυρήνωτες
  • Ντοματίνια
  • Σάλτσα πέστο
  • Φρέσκα μυρωδικά
  • Τυρί
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη λιωμένη
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ενεργοποίηση μαγιάς

    Πρώτα ενεργοποιούμε τη μαγιά για να φτιάξουμε τις νηστίσιμες μπαγκέτες γεμιστές.

    Διαλύουμε τη μαγιά σε μπολ, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και ρίχνουμε λίγο νερό.

    Ανακατεύουμε να διαλυθεί.

    Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 10′ να ενεργοποιηθεί.

    Όταν αφρίσει η επιφάνεια είναι έτοιμη να την προσθέσουμε στο αλεύρι για να φτιάξουμε τις νηστίσιμες μπαγκέτες γεμιστές.

    Για τις νηστίσιμες μπαγκέτες

    Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι.

    Κάνουμε βουναλάκι με γούβα στη μέση και προσθέτουμε τη μαγιά ανακατεύουμε και προσθέτουμε και τη μαργαρίνη.

    Διαλύουμε το αλάτι στο νερό.

    Το προσθέτουμε και ανακατεύουμε με κουτάλι το μείγμα έως ότου μαζευτεί σε μπάλα.

    Το αφήνουμε στο μπολ σκεπασμένο καλά σε θερμοκρασία δωματίου για 15 ώρες έως ότου τριπλασιαστεί σε όγκο και φυσαλίδες εμφανιστούν στην επιφάνεια.

    Αφού η ζύμη φουσκώσει μετά από πολλές ώρες, την αδειάζουμε σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια.

    Διπλώνουμε 2-3 φορές την ζύμη. Της δίνουμε στρογγυλό σχήμα και την πλαταίνουμε λίγο με το χέρι.

    Αλείφουμε την ζύμη με λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού.

    Απλώνουμε πετσέτα σε μια λαμαρίνα.

    Πασπαλίζουμε αλεύρι.

    Βάζουμε πάνω την ζύμη με τις ενώσεις προς τα κάτω.

    Αλείφουμε λιωμένη μαργαρίνη με πινέλο. Αν η ζύμη κολλάει πασπαλίζω αλεύρι.

    Διπλώνουμε καλά την πετσέτα.

    Βάζουμε σε σβηστό φούρνο (ξηρό μέρος).

    Αφήνουμε τη ζύμη να ξαναφουσκώσει για 1 κ 1/2 με 2 ώρες.

    Όταν πιέζουμε τη ζύμη δεν πρέπει να έχει επαναφορά. Αλλιώς την αφήνουμε ακόμα λίγα λεπτά να φουσκώσει.

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230οC.

    Λαδώνουμε μία λαμαρίνα.

    Χωρίζουμε την ζύμη σε 4 ίσα μέρη.

    Απαλά τεντώνουμε σε φυτίλια στο μήκος του ταψιού.

    Τα αραδιάζουμε στη λαδωμένη λαμαρίνα και τα αλείφουμε με μαργαρίνη.

    Πασπαλίζουμε ανθό αλατιού.

    Γεμίζουμε κάθε μπαγκέτα με διαφορετικό υλικό.

    Πασπαλίζουμε μυρωδικά.

    Ψήνουμε 15΄-20΄να ροδίσει και να γίνει τραγανή.

    Συνυπολογίστε στην προετοιμασία, το χρόνο για τα φουσκώματα.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Το μυστικό για επιτυχία
    Μυστικά για: Το ζυμάρι
    Νόστιμο με Ιστορία
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται