Μπουκιές μάφινς γεμιστές

Μάφινς νόστιμα με τυρί και πολλά αρώματα. Ιδανική συνταγή για καλέσματα, πάρτυ και brunch.

Εύκολη
0:22

36

10 λεπτά

12 λεπτά

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΜΕ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΜΕ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ

Εκτέλεση

    • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC.
    • Θα χρησιμοποιήσουμε 36 θήκες μίνι muffins.
    • Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε μπολ.
    • Προσθέτουμε το τυρί, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα μυρωδικά και τα ανακατεύουμε με κουτάλι.
    • Κάνουμε λακκούβα στο κέντρο των υλικών και προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά, το τυρί κρέμα και το ελαιόλαδο.
    • Ανακατεύουμε απαλά με κουτάλι, ίσα να ενωθούν τα υλικά. Δεν πρέπει να ανακατέψουμε πολύ.
    • Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις θήκες.
    • Πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι την επιφάνεια.
    • Ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
    • Αφήνουμε στη φόρμα 5 λεπτά κι έπειτα τα βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν.
    • Χαράζουμε μία φέτα (καπάκι) στην κορυφή του muffin.
    • Βγάζουμε το καπάκι στην άκρη, γεμίζουμε με όποια γέμιση μας αρέσει και σκεπάζουμε με το καπάκι.

ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ

    • Γεμίζουμε με λίγο τυρί κρέμα, προσθέτουμε 1 κομμάτι σολωμό και γαρνίρουμε με ένα κλωναράκι άνηθο.
    • Κλείνουμε πλαγιαστά.

ΜΕ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΟΜΑΤΕΣ

  1. Γεμίζουμε με τυρί κρέμα, λιαστή ντομάτα, ροδέλες ελιάς και πασπαλίζουμε με ρίγανη.
  2. Κλείνουμε πλαγιαστά να φαίνεται η γέμιση.

ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ

  1. Γεμίζουμε με τυρί κρέμα, 1/2 ντοματίνι, φύλλα βασιλικού και 1 κομμάτι προσούτο.
  • Τα αλμυρά μάφινς μπορείτε να τα ετοιμάσετε και αφού κρυώσουν, να τα διατηρήσετε σκεπασμένα στο ψυγείο για 3-4 ημέρες ή στην κατάψυξη για μερικές εβδομάδες.
  • Όταν θέλουμε να τα σερβίρουμε τα αποψύχουμε και γεμίζουμε με τη γέμιση της αρεσκείας μας.
Απόρρητο