Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΜΠΑΝΑΝΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΜΠΑΝΑΝΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε πρώτα τις μπανάνες και τις κόβουμε με ένα μαχαίρι σε μπουκιές.
- Τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ με το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το γάλα και πολτοποιούμε ξανά.
- Το αδειάζουμε σε μπολ και καλύπτουμε με μεμβράνη.
- Πριν σφραγίσουμε στις άκρες τη μεμβράνη πιέζουμε να φύγει όσο περισσότερος αέρας γίνεται από το μπολ για να μην οξειδωθεί το χρώμα της μπανάνας.
- Το παγώνουμε καλά στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Αφού κρυώσει καλά, προσθέτουμε λίγη λίγη την κρύα κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας πολύ καλά με σύρμα ζαχαροπλαστικής ώστε να ομογενοποιηθεί.
- Τότε το αδειάζουμε στη παγωτομηχανή και θέτουμε σε λειτουργία μέχρι να πάρει μορφή παχιάς κρέμας, περίπου 20΄.
- Το μεταφέρουμε σε παγωμένο σκεύος και το διατηρούμε στην κατάψυξη.
- Εάν έχετε θήκες για παγωτό ξυλάκι τότε θα μεγαλουργήσετε με το δικό σας ατομικό.
- Αφού παγώσει, βουτήξτε το σε λιωμένη σοκολάτα και απολαύστε το αμέσως.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ