• προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
273

Για το παγωτό μπανάνα

  • 4 ώριμες μπανάνες
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 250 ml γάλα
  • 250 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά κρύα

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Χρησιμοποιούμε ώριμες μπανάνες.

    Σφραγίζουμε καλά το μπολ με τη μεμβράνη.

    Για το εύκολο παγωτό μπανάνα

    Καθαρίζουμε πρώτα τις μπανάνες και τις κόβουμε με ένα μαχαίρι σε μπουκιές.

    Τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ με το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη.

    Προσθέτουμε στο μείγμα το γάλα και πολτοποιούμε ξανά.

    Αδειάζουμε το μείγμα σε μπολ και καλύπτουμε με μεμβράνη.

    Πριν σφραγίσουμε στις άκρες τη μεμβράνη πιέζουμε να φύγει όσο περισσότερος αέρας γίνεται από το μπολ για να μην οξειδωθεί το χρώμα της μπανάνας.

    Παγώνουμε καλά το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.

    Αφού κρυώσει καλά το μείγμα, προσθέτουμε λίγη λίγη την κρύα κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας πολύ καλά με σύρμα ζαχαροπλαστικής ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

    Τότε το αδειάζουμε στην παγωτομηχανή και θέτουμε σε λειτουργία μέχρι το παγωτό να πάρει μορφή παχιάς κρέμας, περίπου 20΄.

    Μεταφέρουμε το παγωτό σε παγωμένο σκεύος και το διατηρούμε στην κατάψυξη.

    Εάν έχετε θήκες για παγωτό ξυλάκι τότε θα μεγαλουργήσετε με το δικό σας ατομικό παγωτό.

    Αφού παγώσει το παγωτό ξυλάκι, βουτήξτε το σε λιωμένη σοκολάτα και απολαύστε το αμέσως.

    Mυστικό για τo παγωτό μπανάνα

    Είναι πολύ σημαντικό οι μπανάνες να είναι ώριμες, για την υφή, αλλά και για την τέλεια γεύση του παγωτού.

    Διαβάστε αναλυτικά όλα τα μυστικά για το σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή εδώ:

    Τι γλυκό θα φτιάχνατε με μπανάνα;

    Οδηγός Μαγειρικής

    Κάτι μαγειρεύεται