Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΡµΠΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Μίξερ χειρός
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΡµΠΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Εκτέλεση
- Βάζουμε πρώτα το νερό, την καστανή ζάχαρη, την κρυσταλλική ζάχαρη και το κακάο σε μια κατσαρόλα.
- Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να πάρουν βράση και τα βράζουμε για 5΄, ανακατεύοντας συνεχώς για να λιώσει καλά η ζάχαρη.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 3΄ακόμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα, τη βανίλια και τον καφέ.
- Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τα υλικά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
- Το παγώνουμε στο ψυγείο και στη συνέχεια, το βάζουμε στην παγωτομηχανή.
- Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, παγώνουμε για λίγες ώρες στην κατάψυξη.
- Όταν αρχίσει να πήζει, με ένα πιρούνι το ξύνουμε και το χτυπάμε με μίξερ χειρός να φουσκώσει.
- Το παγώνουμε ξανά.
- Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία 2 με 3 φορές.
- Όσο πιο πολύ το χτυπήσουμε, τόσο πιο αφράτο θα γίνει.