Μοναδικό σορμπέ σοκολάτα, φτιαγμένο από εσάς! Όπου και να το σερβίρετε, θα εισπράξετε συγχαρητήρια.

Μοναδικό σορμπέ σοκολάτα, φτιαγμένο από εσάς! Όπου και να το σερβίρετε, θα εισπράξετε συγχαρητήρια.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το σορµπέ σοκολάτα

  • 500 ml νερό
  • 150 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 65 γρ. κακάο
  • 50 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη ή τριμμένη
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. στιγμιαίος καφές

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ανακατεύουμε καλά τα υλικά να λιώσουν.

    Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή το χτυπάμε με μίξερ χειρός να αφρατέψει.

    Για το σορµπέ σοκολάτα

    Βάζουμε πρώτα το νερό, την καστανή ζάχαρη, την κρυσταλλική ζάχαρη και το κακάο σε μια κατσαρόλα.

    Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να πάρουν βράση και τα βράζουμε για 5΄, ανακατεύοντας συνεχώς για να λιώσει καλά η ζάχαρη.

    Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 3΄ακόμα.

    Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα, τη βανίλια και τον καφέ.

    Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τα υλικά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

    Το παγώνουμε στο ψυγείο και στη συνέχεια, το βάζουμε στην παγωτομηχανή.

    Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, παγώνουμε για λίγες ώρες στην κατάψυξη.

    Όταν αρχίσει να πήζει, με ένα πιρούνι το ξύνουμε και το χτυπάμε με μίξερ χειρός να φουσκώσει.

    Το παγώνουμε ξανά.

    Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία 2 με 3 φορές.

    Όσο πιο πολύ το χτυπήσουμε, τόσο πιο αφράτο θα γίνει.

    Διαβάστε αναλυτικά όλα τα μυστικά για το σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή εδώ:

    Τα μυστικά
    Παγωτό χωρίς παγωτομηχανή και όλα του τα μυστικά
    Διαφήμιση

    Ποιο παγωτό θα επιλέγατε για να δροσιστείτε;

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×