Υλικά
Εξοπλισμός
Φόρμα
Υλικά
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Λιώνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.
- Αφήνουμε για 5΄ να κρυώσουν.
- Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους και ανακατεύουμε με σύρμα να ενσωματωθούν.
- Προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα και το κονιάκ ανακατεύοντας.
- Χτυπάμε μαρέγκα τα ασπράδια με 1 πρέζα αλάτι, μέχρι να κάνει απαλές κορυφές.
- Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε τη ζάχαρη λίγη λίγη μέχρι να στέκεται καλά η μαρέγκα, να κάνει σφιχτές κορυφές.
- Παίρνουμε δύο κουταλιές γεμάτες μαρέγκα και με προσοχή τις διπλώνουμε με το κουτάλι στο μείγμα σοκολάτας.
- Έπειτα προσθέτουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα με απαλές κινήσεις.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε φόρμα δαχτυλίδι 23 εκ.
- Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στο φούρνο στους 160°C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 30΄-35΄, μέχρι να φουσκώσει και να σταθεροποιηθεί.
- Αφήνουμε να κρυώσει στη φόρμα. Προσοχή, δεν το ξεφορμάρουμε ζεστό, θα διαλυθεί.
- Σερβίρουμε την αμυγδαλόπαστα στο πιάτο με μια κουταλιά χτυπημένη κρέμα και πασπαλίζουμε με τρίμματα σοκολάτας.