Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΥΦΛΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Εξοπλισμός
Κόσκινο
Μίξερ με κάδο
Μπεν Μαρί
Φόρμα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΥΦΛΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Video
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΥΦΛΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
- Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
- Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο.
- Τα λιώνουμε σε μπεν μαρί.
- Αφήνουμε λίγο να γίνουν χλιαρά.
- Βάζουμε στο μίξερ τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη, το αλάτι και την κανέλα και τα χτυπάμε μέχρι να κρεμώσουν και να αφρατέψουν καλά.
- Πρέπει να διπλασιαστούν σε όγκο και να ασπρίσει το μείγμα.
- Προσθέτουμε τη λιωμένη χλιαρή σοκολάτα και το αλεύρι στο μείγμα.
- Απαλά ανακατεύουμε με σπάτουλα για να μη χάσουμε τον όγκο των αυγών.
- Βουτυρώνουμε τα φορμάκια και πασπαλίζουμε εσωτερικά με αλεύρι.
- Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.
- Ισομοιράζουμε το μείγμα στα 10 μπολάκια.
ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ
- Ψήνουμε τα σουφλέ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για 8 λεπτά.
- Αν θέλετε να ψήσετε τμηματικά τα σουφλέ, δηλαδή κάποια από αυτά μέσα στις επόμενες μέρες, τα βάζετε στο ψυγείο και θα τα ψήσετε για 10 λεπτά.
- Μόλις βγάλουμε τα φουσκωμένα σουφλέ από το φούρνο, αφήνουμε να σταθούν για 1-2 λεπτά και τα ξεφορμάρουμε σε πιάτο.