Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΠΑΡΦΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΒΑΝΙΛΙΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Μίξερ χειρός
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΠΑΡΦΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΒΑΝΙΛΙΑ
Εκτέλεση
- Στρώνουμε πρώτα λαδόκολλα σε μία λαμαρίνα.
- Απλώνουμε επάνω το ένα φύλλο σφολιάτα.
- Με πιρούνι την τρυπάμε παντού και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ºC, στον αέρα, για 10′-15′ να φουσκώσει ελαφρά.
- Βγάζουμε τη σφολιάτα από το φούρνο και την αναποδογυρίζουμε με τη βοήθεια της λαδόκολλας.
- Με χοντρά γάντια κουζίνας στα χέρια και με προσοχή γιατί ο ατμός που βγαίνει καίει πολύ, πατάμε καλά τη σφολιάτα σε όλη της την επιφάνεια να ξεφουσκώσει, αφαιρούμε και πετάμε την λαδόκολλα.
- Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170ºC και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 20΄ μέχρι να ροδίσει καλά και να ψηθεί σωστά μέχρι μέσα.
- Μόλις ψηθεί την αχνίζουμε με λίγη άχνη και την αφήνουμε για λίγα λεπτά σε δυνατό φούρνο να γυαλίσει. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Με κοφτερό μαχαίρι χωρίζουμε τη σφολιάτα σε 3 κομμάτια.
- Ετοιμάζουμε το μιλφέιγ την ώρα που θα το σερβίρουμε, ποτέ νωρίτερα για να διατηρείται αφράτο και φυλλωτό.
- Βάζουμε λίγη κρέμα σε πιατέλα για να στερεωθεί το μιλφέιγ.
- Απλώνουμε το ένα κομμάτι σφολιάτα.
- Γεμίζουμε εναλλάξ με τα δυο κορνέ με τις δυο κρέμες.
- Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο ψημένη σφολιάτα κι επαναλαμβάνουμε.
- Αχνίζουμε με μπόλικη άχνη και σερβίρουμε αμέσως.
ΚΡΕΜΑ ΠΑΡΦΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
- Χτυπάμε σε μπολ τους κρόκους με την ζάχαρη και το αλάτι με σύρμα ή μίξερ χειρός να ασπρίσουν.
- Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί σταδιακά το ρίχνουμε στα αβγά ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Ανακατεύουμε καλά να αραιώσει το μείγμα.
- Το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να πυκνώσει η κρέμα.
- Αν έχετε θερμόμετρο πρέπει να φτάσει τους 80ºC, αλλιώς πρέπει να αφήνει παχύ στρώμα στην ράχη της κουτάλας. Δεν πρέπει να πάρει βράση.
- Βάζουμε σε μπολ την ψιλοκομμένη σοκολάτα.
- Περιχύνουμε με την κρέμα αβγών.
- Ανακατεύουμε με σύρμα να ομογενοποιηθεί και να λιώσει τελείως.
- Αφήνουμε να κρυώσει.
- Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με μίξερ σε παχύρρευστη μορφή.
- Σαν γιαούρτι να είναι η σύσταση της.
- Την προσθέτουμε στη σοκολάτα κι απαλά ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί η κρέμα παρφέ σοκολάτα.
- Τη βάζουμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.
ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
- Βάζουμε το γάλα με την μισή ζάχαρη σε κατσαρόλα με χοντρή βάση, να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.
- Σχίζουμε κατά μήκος την βανίλια και αφαιρούμε τον καρπό της.
- Την προσθέτουμε στο γάλα.
- Σε μπολ βάζουμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και τα χτυπάμε με σύρμα ή μίξερ χειρός να ασπρίσουν.
- Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και το αλεύρι.
- Αραιώνουμε το μείγμα αβγών με λίγο ζεστό γάλα.
- Όλο μαζί το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το ζεστό γάλα.
- Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας με σύρμα αφήνουμε την κρέμα να πυκνώσει.
- Μόλις δέσει αποσύρουμε.
- Στρώνουμε μεμβράνη σε ρηχό ταψάκι και αδειάζουμε την κρέμα.
- Ακουμπάμε σε όλη την επιφάνεια της μεμβράνη που εφάπτεται κι αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Παγώνουμε στο ψυγείο.
- Λίγο πριν την χρησιμοποιήσουμε την αφρατεύουμε χτυπώντας την με μίξερ χειρός ή σύρμα.