Κουραμπιέδες με σοκολάτα

Τέλειοι κουραμπιέδες με σοκολάτα σαν μπισκοτάκια. Εύκολη γιορτινή συνταγή για όλη την οικογένεια.

Εύκολη
0:30

20 τεμάχια

10 λεπτά

20 λεπτά

κουραμπιεδεσ με σοκολατα

Υλικά

ΓΙΑ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ

Εξοπλισμός

Μίξερ με κάδο

Μίξερ με κάδο

Ταψί

Ταψί

Υλικά

ΓΙΑ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ

Video

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε το μαλακό βούτυρο και την άχνη ζάχαρη σε ένα μίξερ με κάδο μέχρι να γίνουν κρέμα.
  2. Προσθέτουμε τη βανίλια, το κακάο και το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν.
  3. Ρίχνουμε το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε με το μίξερ μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  4. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι, ζυμώνοντας με τα χέρια με απαλές κινήσεις.
  5. Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή και βουτυράτη, χωρίς να κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί, πασπαλίζουμε με λίγο επιπλέον αλεύρι μέχρι να πλάθεται σαν πλαστελίνη.
  6. Πλάθουμε τη ζύμη στο σχήμα που θέλουμε. Εναλλακτικά, ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο 2 εκατοστών ανάμεσα σε λαδόκολλα και κόβουμε σε διάφορα σχήματα με κουπ πατ. Με ένα στρογγυλό κουπ πατ 4 εκατοστών βγαίνουν περίπου 20 κομμάτια.
  7. Σε κάθε κομμάτι τοποθετούμε σταγόνες σοκολάτας ή ένα κομμάτι αμύγδαλο. Αραδιάζουμε τα μπισκότα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  8. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 160ºC στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 15-20 λεπτά.
  9. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν ελαφρά πριν τα μετακινήσουμε, αλλιώς μπορεί να διαλυθούν.
  10. Κοσκινίζουμε την άχνη ζάχαρη με λίγη βανίλια και, αφού τα μπισκότα κρυώσουν, τα τοποθετούμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με την αρωματισμένη άχνη.
Απόρρητο