Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΓΙΑ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ
Εξοπλισμός
Μίξερ με κάδο
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΓΙΑ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ
Video
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε το μαλακό βούτυρο και την άχνη σε ένα μίξερ με κάδο μέχρι να γίνουν κρέμα.
- Προσθέτουμε τη βανίλια, το κακάο, το μεγάλο αυγό και τα χτυπάμε.
- Ρίχνουμε το μισό αλεύρι και συνεχίζουμε να ανακατεύομε τα υλικά με το μίξερ μέχρι να ενωθούν.
- Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι σταδιακά ζυμώνοντας με το χέρι με απαλές κινήσεις.
- Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή και βουτυράτη. Δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια.
- Αν χρειαστεί, πασπαλίζουμε με λίγο έξτρα αλεύρι ώσπου η ζύμη να μην κολλάει και να πλάθεται σαν πλαστελίνη.
- Πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε.
- Εναλλακτικά, ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο 2 εκατοστών ανάμεσα σε λαδόκολλα τη ζύμη και κόβουμε σε διαφορά σχήματα με κουπ πατ.
- Βγαίνουν 20 κομμάτια με στρογγυλό κουπ πατ 4 εκατοστών.
- Πάνω σε κάθε κομμάτι, ακουμπάμε σταγόνες σοκολάτας ή ένα κομμάτι αμύγδαλο.
- Τους αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC στον αέρα, στη μεσαία σχάρα για περίπου για 15-20′.
- Αφού ψηθούν, τους αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά αλλιώς διαλύονται.
- Κοσκινίζουμε την άχνη με λίγη βανίλια.
- Τους βάζουμε σε πιατέλα που έχουμε αχνίσει με ζάχαρη άχνη και τους πασπαλίζουμε με λίγη άχνη.