Υλικά
ΓΙΑ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ
Εξοπλισμός
Μίξερ με κάδο
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ
Video
Εκτέλεση
- Χτυπάμε το μαλακό βούτυρο και την άχνη ζάχαρη σε ένα μίξερ με κάδο μέχρι να γίνουν κρέμα.
- Προσθέτουμε τη βανίλια, το κακάο και το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν.
- Ρίχνουμε το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε με το μίξερ μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι, ζυμώνοντας με τα χέρια με απαλές κινήσεις.
- Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή και βουτυράτη, χωρίς να κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί, πασπαλίζουμε με λίγο επιπλέον αλεύρι μέχρι να πλάθεται σαν πλαστελίνη.
- Πλάθουμε τη ζύμη στο σχήμα που θέλουμε. Εναλλακτικά, ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο 2 εκατοστών ανάμεσα σε λαδόκολλα και κόβουμε σε διάφορα σχήματα με κουπ πατ. Με ένα στρογγυλό κουπ πατ 4 εκατοστών βγαίνουν περίπου 20 κομμάτια.
- Σε κάθε κομμάτι τοποθετούμε σταγόνες σοκολάτας ή ένα κομμάτι αμύγδαλο. Αραδιάζουμε τα μπισκότα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 160ºC στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 15-20 λεπτά.
- Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν ελαφρά πριν τα μετακινήσουμε, αλλιώς μπορεί να διαλυθούν.
- Κοσκινίζουμε την άχνη ζάχαρη με λίγη βανίλια και, αφού τα μπισκότα κρυώσουν, τα τοποθετούμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με την αρωματισμένη άχνη.









