Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
Εκτέλεση
- Κόψτε τη σοκολάτα σε κομματάκια και την ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ ή με ένα μαχαίρι κουζίνας.
- Τη βάζουμε σε μπολ (πρέπει να είναι σαν τρίμματα ή ξύσματα σοκολάτας).
- Τοποθετούμε την κρέμα σε μικρή κατσαρόλα και τη φέρνουμε σε σημείο βρασμού.
- Προσθέτουμε το μέλι και το ρούμι.
- Περιχύνουμε αμέσως την τριμμένη σοκολάτα.
- Καλύπτουμε για 1 λεπτό με ένα πιάτο το μπολ, ώστε να λιώσει καλύτερα η σοκολάτα.
- Με μία σπάτουλα απαλά ανακατεύουμε το μείγμα, να ομογενοποιηθεί, με κυκλικές κινήσεις, από το κέντρο προς τα έξω.
- Όταν θα μοιάζει με σοκολατένια πυκνή κρέμα, το αφήνουμε να κρυώσει τελείως στον πάγκο.
- Έπειτα το καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά, να στερεοποιηθεί και να μπορούμε να το πλάσουμε (μετά από 3-4 ώρες).
- Σχηματίζουμε τα κλασικά τρουφάκια σοκολάτας.
- Αφού παγώσει και πήξει καλά το μείγμα, με ένα κουταλάκι παίρνουμε μικρή ποσότητα (ανάλογα πόσο μεγάλες θέλουμε τις τρούφες) και με γρήγορες κινήσεις τις πλάθουμε στρογγυλές.
- Τις κυλάμε στο κακάο και τις τοποθετούμε σε μικρές χάρτινες θήκες. Τις διατηρούμε σε αεροστεγές κουτί στο ψυγείο.
Tips
- Χρόνος παγώματος: 3 με 4 ώρες.