Εύκολα τρουφάκια με 3 υλικά, εύκολα μπορούν να γίνουν και η αγαπημένη ενασχόληση μικρών και μεγάλων στην κουζίνα.

Εύκολα τρουφάκια με 3 υλικά, εύκολα μπορούν να γίνουν και η αγαπημένη ενασχόληση μικρών και μεγάλων στην κουζίνα.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
130
  • 100 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα με 60%-70% περιεκτικότητα σε κακάο
  • 100 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 κ.σ. ρούμι (κονιάκ ή κάποιο λικέρ της αρεσκείας σας)
  • 1 κ.γλ μέλι
  • λίγο κακάο κοσκινισμένο (άγλυκο) για την επικάλυψη
  • μικρές χάρτινες θήκες
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Τρουφάκια σοκολάτας

    Για να γίνουν τέλεια αυτά τα εύκολα τρουφάκια σοκολάτας διαλέξτε την καλύτερη ποιότητα σοκολάτας.

    Κόβουμε τη σοκολάτα σε κομματάκια και την ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ ή με ένα μαχαίρι κουζίνας.

    Τη βάζουμε σε μπολ (πρέπει να είναι σαν τρίμματα ή ξύσματα σοκολάτας).

    Τοποθετούμε την κρέμα σε μικρή κατσαρόλα και τη φέρνουμε σε σημείο βρασμού.

    Προσθέτουμε το μέλι και το ρούμι.

    Περιχύνουμε αμέσως την τριμμένη σοκολάτα.

    Καλύπτουμε για 1 λεπτό με ένα πιάτο το μπολ, ώστε να λιώσει καλύτερα η σοκολάτα.

    Με μία σπάτουλα απαλά ανακατεύουμε το μείγμα, να ομογενοποιηθεί, με κυκλικές κινήσεις, από το κέντρο προς τα έξω.

    Όταν θα μοιάζει με σοκολατένια πυκνή κρέμα, το αφήνουμε να κρυώσει τελείως στον πάγκο.

    Έπειτα το καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά, να στερεοποιηθεί και να μπορούμε να το πλάσουμε (μετά από 3-4 ώρες).

    Σχηματίζουμε τα κλασικά τρουφάκια σοκολάτας.

    Αφού παγώσει και πήξει καλά το μείγμα, με ένα κουταλάκι παίρνουμε μικρή ποσότητα (ανάλογα πόσο μεγάλες θέλουμε τις τρούφες) και με γρήγορες κινήσεις τις πλάθουμε στρογγυλές. Τις κυλάμε στο κακάο και τις τοποθετούμε σε μικρές χάρτινες θήκες. Τις διατηρούμε σε αεροστεγές κουτί στο ψυγείο.

    Χρόνος παγώματος: 3 με 4 ώρες.

    Διαβάστε και όλα τα μυστικά μου για τη σωστή συντήρηση της σοκολάτας.

    Αν σας άρεσαν, δοκιμάστε και την παρακάτω φανταστική συνταγή

    νηστίσιμα τρουφάκια καρύδας ινδοκάρυδο χωρίς ζάχαρη χωρίς γλουτένη
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται