• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 100 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα με 60%-70% περιεκτικότητα σε κακάο
  • 100 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 κ.σ. ρούμι (κονιάκ ή κάποιο λικέρ της αρεσκείας σας)
  • 1 κ.γλ μέλι
  • λίγο κακάο κοσκινισμένο (άγλυκο) για την επικάλυψη
  • μικρές χάρτινες θήκες

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Τρουφάκια σοκολάτας

    Τρουφάκια σοκολάτας φανταστικά

    Τα τρουφάκια σοκολάτας είναι από τις πιο αγαπημένες σοκολατένιες λιχουδιές. Όταν μάλιστα μιλάμε για εύκολα τρουφάκια με 3 υλικά, εύκολα μπορούν να γίνουν και η αγαπημένη ενασχόληση μικρών και μεγάλων στην κουζίνα. Βάλτε λοιπόν τις ποδιές σας (και γιατί όχι τα σκουφιά μαγειρικής) και ξεκινήστε το παιχνίδι. Γιατί ναι, αυτά τα τρουφάκια με 3 υλικά χωρίς ψήσιμο είναι παιχνίδι να γίνουν και μάλιστα διασκεδαστικό! Φτιάξτε τρουφάκια κλασικά σοκολατένια, και απολαύστε τα με τους αγαπημένους σας!

    Δοκιμάστε τα κλασικά τρουφάκια σοκολάτας από την Αργυρώ και θα ξετρελαθείτε! Στη συνέχεια, για τα εύκολα τρουφάκια σοκολάτας με 3 υλικά χωρίς ψήσιμο ξεκινάμε με το μίγμα.

    Εύκολα κλασικά τρουφάκια σοκολάτας, με 3 υλικά & χωρίς ψήσιμο

    • Για να γίνουν τέλεια αυτά τα εύκολα τρουφάκια σοκολάτας διαλέξτε την καλύτερη ποιότητα σοκολάτας.
    • Κόβουμε τη σοκολάτα σε κομματάκια και την ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ ή με ένα μαχαίρι κουζίνας.
    • Τη βάζουμε σε μπολ (πρέπει να είναι σαν τρίμματα ή ξύσματα σοκολάτας).
    • Τοποθετούμε την κρέμα σε μικρή κατσαρόλα και τη φέρνουμε σε σημείο βρασμού.
    • Προσθέτουμε το μέλι και το ρούμι.
    • Περιχύνουμε αμέσως την τριμμένη σοκολάτα.
    • Καλύπτουμε για 1 λεπτό με ένα πιάτο το μπολ, ώστε να λιώσει καλύτερα η σοκολάτα.
    • Με μία σπάτουλα απαλά ανακατεύουμε το μείγμα, να ομογενοποιηθεί, με κυκλικές κινήσεις, από το κέντρο προς τα έξω.
    • Όταν θα μοιάζει με σοκολατένια πυκνή κρέμα, το αφήνουμε να κρυώσει τελείως στον πάγκο.
    • Έπειτα το καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά, να στερεοποιηθεί και να μπορούμε να το πλάσουμε (μετά από 3-4 ώρες).

    Σχηματίζουμε τα κλασικά τρουφάκια σοκολάτας

    Αφού παγώσει και πήξει καλά το μείγμα, με ένα κουταλάκι παίρνουμε μικρή ποσότητα (ανάλογα πόσο μεγάλες θέλουμε τις τρούφες) και με γρήγορες κινήσεις τις πλάθουμε στρογγυλές. Τις κυλάμε στο κακάο και τις τοποθετούμε σε μικρές χάρτινες θήκες. Τις διατηρούμε σε αεροστεγές κουτί στο ψυγείο.

    Χρόνος παγώματος: 3 με 4 ώρες

    Αυτή η συνταγή για εύκολα κλασικά τρουφάκια σοκολάτας με 3 υλικά είναι χωρίς ψήσιμο και θέλει μόνο αναμονή για να παγώσουν!

    Διαβάστε και όλα τα μυστικά μου για τη σωστή συντήρηση της σοκολάτας.

    Αν σας άρεσαν, δοκιμάστε και την παρακάτω φανταστική συνταγή

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×