Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΟΥΦΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΟΥΦΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Video
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πρώτα κόβουμε τη σοκολάτα με ένα μαχαίρι σε μικρά κομμάτια.
- Βάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο μπολ.
- Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομμάτια.
- Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε μικρή κατσαρόλα.
- Ζεσταίνουμε την κρέμα και μόλις αρχίσει να φουσκώνει τη ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα.
- Καλύπτουμε με ένα πιάτο το μπολ.
- Περιμένουμε 1΄.
- Μετά απαλά ανακατεύουμε με μαλακή σπάτουλα να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει λείο.
- Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο γλυκό κουταλιού, το χοντροσπασμένο μπισκότο ή τους κουραμπιέδες και το κονιάκ.
- Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Σκεπάζουμε το μπολ με τα υλικά.
- Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο περίπου 1 ώρα μέχρι να σφίξει και να κάνει σώμα (να σταθεροποιηθεί).
- Μ’ ένα κουτάλι του γλυκού, παίρνουμε λίγη ποσότητα και γρήγορα πλάθουμε στο χέρι μικρά τρουφάκια σοκολάτας.
- Ρολάρουμε τα τρουφάκια σοκολάτας στην επιθυμητή επικάλυψη. Η επικάλυψη για τα τρουφάκια μπορεί να είναι κακάο, τρούφα, τρίμματα σοκολάτας, άχνη ζάχαρη ή αλεσμένοι ξηροί καρποί.
- Μπορείτε να πλάσετε το μείγμα και σε μεγάλες τρούφες σαν ατομικό γλυκό κέρασμα.
- Διατηρούνται στο ψυγείο για πολλές ημέρες.
- Εάν χρησιμοποιήσετε κουραμπιέδες, με ένα μαχαιράκι αφαιρέστε όλη την επικάλυψη άχνης. Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε μπισκότα βουτύρου ή οποιαδήποτε μπισκότα αγαπάτε.
- Εάν σας άρεσαν τα τα τρουφάκια σοκολάτας σας προτείνω επίσης μία εύκολη μους σοκολάτας