Εκτέλεση
Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε μπολ.
Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομμάτια.
Ζεσταίνουμε την κρέμα και λίγο πριν βράσει τη ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα. Περιμένουμε 1΄. Μετά απαλά ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει λείο.
Προσθέτουμε το ξύσμα. Αφήνουμε 5΄-6΄ το μείγμα να κρυώσει. Ανακατεύουμε 2-3 φορές.
Τότε, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο γλυκό κουταλιού, το χοντροσπασμένο μπισκότο και το κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο περίπου 1 ώρα μέχρι να σφίξει και να κάνει σώμα (να σταθεροποιηθεί).
Μ’ ένα κουτάλι γλυκού, παίρνουμε λίγη ποσότητα και γρήγορα πλάθουμε στο χέρι τρουφίτσα.
Ρολάρουμε τις τρούφες σε κακάο ή τρίμματα σοκολάτας, ή άχνη ή αλεσμένους ξηρούς καρπούς.
Για τις λιγούρες σας προτείνω επίσης μία εύκολη μους σοκολάτας ή μια βελούδινη κρέμα σοκολάτας