• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • Για τη μους
  • 300 γραμ. σοκολάτα (με 60% περιεκτικότητα σε κακάο)
  • 300 ml κρύα κρέμα γάλακτος (35% λιπαρα)
  • 120 ml φρέσκο γάλα
  • 2 κρουασάν βουτύρου που περίσσεψαν
  • 150 γραμ. σαντιγύ για γαρνίρισμα
  • 150 γραμ. λιωμμένη σοκολατα
  • Για τα καραμελωμένα φουντούκια
  • 200 γραμ. ψιλή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 κ.σ μέλι
  • 200 γραμ. φουντούκια
  • λιγο ανθό αλατιού

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εύκολη μους σοκολάτας με κρουασάν

    Για την εύκολη μους σοκολάτας

    Για την εύκολη μους σοκολάτας,

    • χτυπάµε την κρύα κρέµα γάλακτος στο µίξερ, σε παχύρευστη µορφή.
    • Την αφήνουµε στο ψυγείο.
    • Ψιλοκόβουµε σε τρίµµατα τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
    • Ζεσταίνουµε το γάλα σε μία κατσαρόλα, μέχρι να έρθει σε σηµείο βρασµού.
    • Περιχύνουµε με το καυτό γάλα τη θρυµµατισµένη σοκολάτα και σκεπάζουµε το µπολ για 1 λεπτό.
    • Με μία σπάτουλα ανακατεύουµε, για να λιώσει καλά η σοκολάτα.
    • Πρέπει να λιώσουν όλα τα κομματάκια σοκολάτας και το μείγμα να γίνει λείο και ομοιόμορφο με βελούδινη υφή.
    • Αφήνουµε 5 λεπτά να κρυώσει η λιωμένη σοκολάτα.
    • Λίγη λίγη, και ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ, ρίχνουµε την παχύρευστη χτυπημένη κρέµα στη σοκολάτα.
    • Η µους σοκολάτα θα πρέπει να είναι απαλή με βελούδινη υφή.
    • Σε αυτό το στάδιο η μους σοκολάτα είναι αρκετά ρευστή.
    • Αρχίζουμε να κάνουμε στρώσεις υλικών.
    • Πρώτα μους σοκολάτα, μετά καραμελωμένα φουντούκια και στο τέλος τα κρουασάν βουτύρου.
    • Γαρνίρουμε με σαντιγύ.
    • Παγώνουμε για 2 ώρες.
    • Σερβίρουμε με κουτάλι.

    Για τα κρουασάν βουτύρου

    • Κόβουμε σε μπουκιές τα ψημένα κρουασάν.
    • Τα απλώνουμε σε ένα δίσκο και τα περιχύνουμε με τη λιωμένη σοκολάτα.
    • Αφήνουμε να παγώσει η σοκολάτα και να σταθεροποιηθεί.

    Για τα καραμελωμένα φουντούκια

    • Σε μία κατσαρόλα με χοντρή βάση, βάζουμε τη ζάχαρη, το μέλι και τα φουντούκια χωρίς να τα ανακατέψουμε.
    • Αφήνουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι, σχεδόν, να λιώσει η ζάχαρη.
    • Τότε, με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε τα υλικά, ώστε να καλυφθούν τα φουντούκια από την καραμέλα.
    • Όταν σιγουρευτούμε ότι έλιωσε όλη η ζάχαρη και καλύφθηκαν όλα τα φουντούκια με καραμέλα, αδειάζουμε όλο το μείγμα με προσοχή σε επιφάνεια σιλικόνης ή αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
    • Απλώνουμε τα φουντούκια με την καραμέλα, όσο είναι ακόμα ζεστά, γιατί όταν κρυώσει η καραμέλα θα στερεοποιηθεί.
    • Πασπαλίζουμε με λίγο ανθό αλατιού όσο ακόμα είναι ζεστή η καραμέλα.
    • Αφήνουμε να κρυώσει.
    • Τεμαχίζουμε σε κομμάτια.
    • Χτυπάμε τα μισά κομμάτια στο μπλέντερ για να γίνουν σκόνη (πραλίνα).
    • Τα υπόλοιπα τα χτυπάμε σε γουδί, για να γίνουν ψιλοκομμένα.

    Δείτε όλες τις υπέροχες συνταγές που συγκέντρωσα για τους λάτρεις της σοκολάτας και μόνο!

    Η απόλαυση που δίνει αυτή η βελούδινη μους σοκολάτας, μπορεί να συγκριθεί με την παρακάτω σοκολατένια συνταγή

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×