Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Μίξερ χειρός
Φόρμα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Video
Εκτέλεση
- Bουτυρώνουμε μια φόρμα-δαχτυλίδι 22 εκ. Βρέχουμε ένα αντικολλητικό χαρτί, το τσαλακώνουμε, το σφίγγουμε καλά για να φύγει η περιττή υγρασία και το στρώνουμε στη φόρμα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C στον αέρα.
- Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι την ψιλοκομμένη κουβερτούρα, το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος και μεταφέρουμε το σκεύος σε
χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν τα υλικά και να ομογενοποιηθεί το μείγμα, ανακατεύοντας τακτικά. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. - Χτυπάμε σε ένα μπολ με μίξερ χειρός τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και αποκτήσει κρεμώδη υφή.
- Προσθέτουμε τη λιωμένη χλιαρή σοκολάτα και ανακατεύουμε.
- Σε ένα καθαρό μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε μαλακή μαρέγκα, μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές που στέκονται.
- Σταδιακά και χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, ρίχνουμε και την υπόλοιπη ζάχαρη σε δυο-τρεις δόσεις μέχρι να σταθεροποιηθεί
η μαρέγκα και να γυαλίσει. - Ρίχνουμε δύο κουταλιές μαρέγκας στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε με κουτάλι και με κοφτές κινήσεις.
- Τέλος, ενσωματώνουμε όλη την υπόλοιπη μαρέγκα και κοσκινίζουμε μέσα το κακάο. Αναδιπλώνουμε απαλά με ένα κουτάλι μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Όσο λιγότερο δουλεύουμε το μείγμα τόσο πιο αφράτο θα είναι το αποτέλεσμα.
- Αδειάζουμε τη ζύμη στην έτοιμη φόρμα και ψήνουμε το truffle cake στη μεσαία σχάρα του προθερμασμένου φούρνου για περί
που 35 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί. - Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως γιατί η καρδιά του είναι ρευστή όσο είναι ζεστό. Το σερβίρουμε με παγωτό βανίλια ή απλά το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Tips
- Τα αυγά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για να ενσωματώθουν με την υγρή σοκολάτα.
- Το truffle cake όσο ψήνεται φουσκώνει όπως το σουφλέ σοκολάτας. Μόλις το βγάλεις από το φούρνο πέφτει ο όγκος του και σχηματίζει τραγανή κρούστα όσο κρυώνει.
- Όσο είναι ζεστό μπορείς να το σερβίρεις μόνο με κουταλιές. Πρέπει να κρυώσει για να μπορέσεις να κόψεις κομμάτι.
- Μην προσπαθήσεις να το κόψεις ζεστό γιατί θα τρέχει υγρή σοκολάτα.









