Truffle cake κρακελέ

Truffle cake, ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό χωρίς γλουτένη με υγρή σοκολάτα και τραγανή κρούστα.

Εύκολη
0:50

8

15 λεπτά

35 λεπτά

truffle cake

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Κόσκινο

Μίξερ χειρός

Φόρμα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Video

Εκτέλεση

    1. Βουτυρώνουμε μια φόρμα δαχτυλίδι των 23 εκ. και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη βάση της.
    2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC στον αέρα.
    3. Σε κατσαρόλα μικρή, σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα, το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος μέχρι να λιώσουν, ανακατεύοντας τακτικά.
    4. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει το μείγμα σοκολάτας.
    5. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια σε διαφορετικά μπολ.
    6. Σε ένα μπολ με μίξερ χειρός, χτυπάμε τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν, για 2 με 3 λεπτά.
    7. Προσθέτουμε τη λιωμένη χλιαρή σοκολάτα, κοσκινίζουμε το κακάο στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά.
    8. Σε καθαρό μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι για να γίνουν μια μαλακή μαρέγκα, μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές.
    9. Σταδιακά, κι ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ χειρός, προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη σαν βροχή.
    10. Με ένα κουτάλι ρίχνουμε δύο κουταλιές από την μαρέγκα στο truffle cake και με κοφτές κινήσεις αραιώνουμε το μείγμα.
    11. Τέλος, ρίχνουμε όλη την υπόλοιπη μαρέγκα στο μείγμα. Αναδιπλώνουμε απαλά τα υλικά, φροντίζοντας να μη χάσουμε τον όγκο της μαρέγκας.
    12. Όσο λιγότερο δουλεύουμε το μείγμα τόσο πιο αφράτο θα είναι το αποτέλεσμα.
    13. Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα.
    14. Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για περίπου 35 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί. Η επιφάνειά του θα σκάσει ελαφρά και θα γίνει τραγανή.
    15. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως, γιατί όσο είναι ζεστό η καρδιά του είναι ρευστή και τρέχει υγρή σοκολάτα.
    16. Σερβίρουμε το κέικ με παγωτό ή απλά πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Tips

  • Τα αυγά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για να ενσωματώθουν με την υγρή σοκολάτα.
  • Το truffle cake όσο ψήνεται φουσκώνει όπως το σουφλέ σοκολάτας. Μόλις το βγάλεις από το φούρνο πέφτει ο όγκος του και σχηματίζει τραγανή κρούστα όσο κρυώνει.
  • Όσο είναι ζεστό μπορείς να το σερβίρεις μόνο με κουταλιές. Πρέπει να κρυώσει για να μπορέσεις να κόψεις κομμάτι.
  • Μην προσπαθήσεις να το κόψεις ζεστό γιατί θα τρέχει υγρή σοκολάτα.
Απόρρητο