• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 35 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • Για το κέικ
  • 250 γραμ. σοκολάτα 60% περιεκτικότητα σε κακάο ψιλοκομμένη
  • 125 γραμ. βούτυρο
  • 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 4 αυγά χωρισμένα
  • 125 γραμ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ.σ. κακάο
  • Για το σερβίρισμα
  • Ζάχαρη άχνη
  • Παγωτό βανίλια

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Κέικ χωρίς γάλα

    Κέικ χωρίς γάλα

    Δοκίμασε τώρα το κέικ χωρίς γάλα και γλουτένη και θα μαγευτείς με την πρώτη αέρινη μπουκιά.

    Ξεκινάμε τη συνταγή

    • Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ, δαχτυλίδι των 23 εκ. και στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση της.
    • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC βαθμούς στον αέρα.
    • Σε κατσαρόλα μικρή, σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο και τη κρέμα μέχρι να λιώσουν, ανακατεύοντας τακτικά.
    • Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
    • Σε μπολ με ένα μίξερ χειρός, χτυπάμε τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη και το αλάτι, μέχρι να ασπρίσουν.
    • Προσθέτουμε τη λιωμένη χλιαρή σοκολάτα.
    • Ανακατεύουμε το μείγμα για κέικ.
    • Σε καθαρό μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι για να γίνουν μια μαλακή μαρέγκα, μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές.
    • Σταδιακά, κι ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ χειρός, προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη.
    • Με ένα κουτάλι ρίχνουμε δύο κουταλιές από την μαρέγκα στο μείγμα για κέικ και με κουτάλι και με κοφτές κινήσεις αραιώνουμε το μείγμα.
    • Τέλος, ρίχνουμε όλη την υπόλοιπη μαρέγκα στο μείγμα και με ένα κόσκινο, κοσκινίζουμε το κακάο.
    • Με κουτάλι αναδιπλώνουμε το μείγμα, ώστε να ενωθούν τα υλικά.
    • Όσο λιγότερο δουλεύουμε το μείγμα για κέικ, τόσο πιο αφράτο θα γίνει το αποτέλεσμα.
    • Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για περίπου 35 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί.
    • Αφήνουμε να κρυώσει τελείως, γιατί όσο είναι ζεστό η καρδιά του είναι ρευστή.
    • Σερβίρουμε το κέικ με παγωτό ή απλά πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

    Διαβάστε οπωσδήποτε το μυστικό επιτυχίας για τέλεια κέικ, αλλά και το μυστικό για το σωστό ψήσιμο του κέικ, που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τα πιο συχνά λάθη.

    Αν απολαύσατε αυτή τη συνταγή, ρίξτε μια ματιά και στη παρακάτω!

    Βίντεο

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×