Κέικ χωρίς γάλα
Κέικ χωρίς γάλα
Δοκίμασε τώρα το κέικ χωρίς γάλα και γλουτένη και θα μαγευτείς με την πρώτη αέρινη μπουκιά.
Ξεκινάμε τη συνταγή
- Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ, δαχτυλίδι των 23 εκ. και στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση της.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC βαθμούς στον αέρα.
- Σε κατσαρόλα μικρή, σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο και τη κρέμα μέχρι να λιώσουν, ανακατεύοντας τακτικά.
- Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
- Σε μπολ με ένα μίξερ χειρός, χτυπάμε τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη και το αλάτι, μέχρι να ασπρίσουν.
- Προσθέτουμε τη λιωμένη χλιαρή σοκολάτα.
- Ανακατεύουμε το μείγμα για κέικ.
- Σε καθαρό μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι για να γίνουν μια μαλακή μαρέγκα, μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές.
- Σταδιακά, κι ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ χειρός, προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη.
- Με ένα κουτάλι ρίχνουμε δύο κουταλιές από την μαρέγκα στο μείγμα για κέικ και με κουτάλι και με κοφτές κινήσεις αραιώνουμε το μείγμα.
- Τέλος, ρίχνουμε όλη την υπόλοιπη μαρέγκα στο μείγμα και με ένα κόσκινο, κοσκινίζουμε το κακάο.
- Με κουτάλι αναδιπλώνουμε το μείγμα, ώστε να ενωθούν τα υλικά.
- Όσο λιγότερο δουλεύουμε το μείγμα για κέικ, τόσο πιο αφράτο θα γίνει το αποτέλεσμα.
- Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για περίπου 35 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί.
- Αφήνουμε να κρυώσει τελείως, γιατί όσο είναι ζεστό η καρδιά του είναι ρευστή.
- Σερβίρουμε το κέικ με παγωτό ή απλά πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.