Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ BABY ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ BABY ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Επιλέγουμε τις πιο μικρές και τρυφερές baby πατάτες.
- Βουτάμε τις πατάτες με τη φλούδα τους σε ένα μπολ με κρύο νερό και τις αφήνουμε να μείνουν για 5 λεπτά.
- Με ένα βουρτσάκι τρίβουμε εξωτερικά τη φλούδα της πατάτας να καθαρίσει τελείως.
- Πλένουμε ξανά τις πατάτες χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε. Η μισή νοστιμιά του φαγητού είναι η καλοψημένη φλούδα της baby πατάτας.
- Τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό μέχρι να τις καλύψει.
- Βράζουμε για 10΄ από την ώρα που θα πάρει βράση το νερό.
- Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε μικρό πυρίμαχο σκεύος για να φτιάξουμε τις μελωμένες πατάτες φούρνου με δεντρολίβανο.
- Βάζουμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το μέλι, το κρασί, την πάπρικα, το χυμό λεμονιού, το νερό και το αλάτι και το πιπέρι.
- Τα χτυπάμε να γίνουν κρέμα και περιχύνουμε τις πατάτες στο ταψί.
- Προσθέτουμε το δεντρολίβανο και το σκόρδο με τη φλούδα του.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°C στην μεσαία σχάρα για 30΄, έως ότου μελώσουν οι πατάτες, ρουφήξουν όλα τα υγρά του ταψιού και μείνουν σχεδόν με το λάδι τους.
- Σερβίρουμε τις baby πατάτες, με ψητό κρέας ή ψάρι και σαλάτα εποχής.
- Εάν σας άρεσαν οι baby πατάτες στο φούρνου, δοκιμάστε και τις γεμιστές πατάτες.