Μελωµένες baby πατάτες µε δεντρολίβανο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
Για τις baby πατάτες φούρνου µε δεντρολίβανο, μέλι και μουστάρδα,
- Επιλέγουμε τις πιο μικρές και τρυφερές baby πατάτες.
- Βουτάμε τις πατάτες με τη φλούδα τους σε ένα μπολ με κρύο νερό.
- Τις αφήνουμε να μείνουν για 5 λεπτά.
- Με ένα βουρτσάκι τρίβουμε εξωτερικά τη φλούδα της πατάτας να καθαρίσει τελείως.
- Πλένουμε ξανά τις πατάτες χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε. Η μισή νοστιμιά του φαγητού είναι η καλοψημένη φλούδα της baby πατάτας.
- Τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό μέχρι να τις καλύψει.
- Βράζουμε για 10΄ από την ώρα που θα πάρει βράση το νερό.
- Στραγγίζουμε τις baby πατάτες και τις βάζουμε σε μικρό πυρίμαχο σκεύος για να φτιάξουμε τις μελωμένες πατάτες φούρνου με δεντρολίβανο.
- Βάζουμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το μέλι, το κρασί, την πάπρικα, το χυμό λεμονιού, το νερό και το αλατι και το πιπέρι.
- Τα χτυπάμε να γίνουν κρέμα. Περιχύνουμε τις πατάτες στο ταψί.
- Προσθέτουμε το δεντρολίβανο και το σκόρδο με τη φλούδα του.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στιον αέρα στους 180οC στην μεσαία σχάρα για 30΄, έως ότου μελώσουν οι πατάτες, ρουφήξουν όλα τα υγρά του ταψιού και μείνουν σχεδόν με το λάδι τους.
- Σερβίρουμε τις πατάτες με ψητό κρέας ή ψάρι και σαλάτα εποχής.