Βaby πατάτες µε δεντρολίβανο
Επιλέγουμε τις πιο μικρές και τρυφερές baby πατάτες.
Βουτάμε τις πατάτες με τη φλούδα τους σε ένα μπολ με κρύο νερό.
Τις αφήνουμε να μείνουν για 5 λεπτά.
Με ένα βουρτσάκι τρίβουμε εξωτερικά τη φλούδα της πατάτας να καθαρίσει τελείως.
Πλένουμε ξανά τις πατάτες χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε. Η μισή νοστιμιά του φαγητού είναι η καλοψημένη φλούδα της baby πατάτας.
Τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό μέχρι να τις καλύψει.
Βράζουμε για 10΄ από την ώρα που θα πάρει βράση το νερό.
Στραγγίζουμε τις baby πατάτες και τις βάζουμε σε μικρό πυρίμαχο σκεύος για να φτιάξουμε τις μελωμένες πατάτες φούρνου με δεντρολίβανο.
Βάζουμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το μέλι, το κρασί, την πάπρικα, το χυμό λεμονιού, το νερό και το αλατι και το πιπέρι.
Τα χτυπάμε να γίνουν κρέμα. Περιχύνουμε τις πατάτες στο ταψί.
Προσθέτουμε το δεντρολίβανο και το σκόρδο με τη φλούδα του.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στιον αέρα στους 180οC στην μεσαία σχάρα για 30΄, έως ότου μελώσουν οι πατάτες, ρουφήξουν όλα τα υγρά του ταψιού και μείνουν σχεδόν με το λάδι τους.
Σερβίρουμε τις πατάτες με ψητό κρέας ή ψάρι και σαλάτα εποχής.
Εάν σας άρεσαν οι πατάτες φούρνου με δενδρολίβανο, δοκιμάστε και τις γεμιστές πατάτες.