Υλικά
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
Εκτέλεση
- Θα χρησιμοποιήσουμε χυμό από δύο ζουμερά λεμόνια ή ένα λεμόνι και μισό φλιτζάνι νερό.
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις πλένουμε πολύ καλά.
- Τις κόβουμε κυδωνάτες (μακρόστενες σε 6 κομμάτια την κάθε μια).
- Βάζουμε τις πατάτες στο ταψί.
- Προσθέτουμε ολόκληρη τη σκελίδα σκόρδο με τη φλούδα της.
- Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC στον αέρα.
- Στύβουμε τα λεμόνια σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε τη μουστάρδα, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο.
- Τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα και περιχύνουμε τις πατάτες στο ταψί.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο ταψί να λαδωθούν οι πατάτες.
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το φαγητό.
- Τοποθετούμε τις πατάτες φούρνου στη μεσαία σχάρα και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να να ροδίσουν ολόγυρα και να μελώσει η καρδιά τους.
- Ψήνουμε για 30’ με το ταψί σκεπασμένο ώστε να μαλακώσουν και μετά ξεσκεπάζουμε.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30’ περίπου μέχρι να ροδίσουν ολόγυρα και να μείνουν με το λάδι τους.