Λαχανόρυζο με κιμά

Λεμονάτο λαχανόρυζο με κιμά και πράσο. Ένα πεντανόστιμο, πλήρες γεύμα με όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός!

4 - 5

10 λεπτά

30 λεπτά

λαχανόρυζο με κιμά

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ ΜΕ ΚΙΜΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Τηγάνι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ ΜΕ ΚΙΜΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ

  1. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο (κρατάμε 2-3 κουταλιές) και ροδίζουμε τον κιμά.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλερι και τα πράσα.
  3. Σοτάρουμε για 3 με 4 λεπτά, προσθέτουμε το νερό ή το ζωμό και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.

ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ

  1. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.
  2. Σοτάρουμε τη σελινόριζα και το λάχανο για 3 με 4 λεπτά.
  3. Τα προσθέτουμε στον κιμά, προσθέτουμε και τα καρότα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  4. Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε το ρύζι, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
  6. Τέλος, ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι, προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και τα βότανα, άνηθο και μαϊντανό.
  7. Το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά, σκεπασμένο με καθαρή πετσέτα.
  8. Το σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα με λίγο στραγγιστό γιαούρτι.

Tips

  • Αν θέλουμε προς το τέλος του βρασμού, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο για να χυλώσει ωραία.
Απόρρητο