Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ ΜΕ ΚΙΜΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ ΜΕ ΚΙΜΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο (κρατάμε 2-3 κουταλιές) και ροδίζουμε τον κιμά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλερι και τα πράσα.
- Σοτάρουμε για 3 με 4 λεπτά, προσθέτουμε το νερό ή το ζωμό και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ
- Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.
- Σοτάρουμε τη σελινόριζα και το λάχανο για 3 με 4 λεπτά.
- Τα προσθέτουμε στον κιμά, προσθέτουμε και τα καρότα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
- Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ρύζι, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
- Τέλος, ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι, προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και τα βότανα, άνηθο και μαϊντανό.
- Το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά, σκεπασμένο με καθαρή πετσέτα.
- Το σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα με λίγο στραγγιστό γιαούρτι.
Tips
- Αν θέλουμε προς το τέλος του βρασμού, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο για να χυλώσει ωραία.