Το λαχανόρυζο με κιμά είναι ένα πεντανόστιμο, πλήρες γεύμα με όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός! Δοκιμάστε το οπωσδήποτε!

Το λαχανόρυζο με κιμά είναι ένα πεντανόστιμο, πλήρες γεύμα με όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός! Δοκιμάστε το οπωσδήποτε!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το λαχανόρυζο με κιμά

  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο (μια φορά περασμένο στην μηχανή του κιμά)
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 φλ. νερό ζεστό ή ζωμό
  • 1 μέτριο λάχανο κομμένο σε μπουκιές
  • 2 πράσα κομμένα σε φέτες χοντρές
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 1/2 σελινόριζα ψιλοκομμένη
  • 3 καρότα τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
  • Λίγο σέλερι
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. ρύζι γλασέ ή καρολίνα
  • 2-3 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 λεμόνια (χυμό)
  • Για το σερβίρισμα
  • Λίγο στραγγιστό γιαούρτι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τον κιμά

    Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο (κρατάμε 2-3 κουταλιές) και ροδίζουμε τον κιμά.

    Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλερι και τα πράσα.

    Σοτάρουμε για 3 με 4 λεπτά, προσθέτουμε το νερό ή το ζωμό και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.

    Διαφήμιση

    Για το λαχανόρυζο

    Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.

    Σοτάρουμε τη σεληνόριζα και το λάχανο για 3 με 4 λεπτά.

    Τα προσθέτουμε στον κιμά, προσθέτουμε και τα καρότα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

    Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.

    Προσθέτουμε το ρύζι, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά το λαχανόρυζο.

    Τέλος, ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι, προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και τα βότανα, άνηθο και μαϊντανό.

    Αν θέλουμε προς το τέλος του βρασμού, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο για να χυλώσει ωραία.

    Αφήνουμε το λαχανόρυζο να σταθεί για 10 λεπτά, σκεπασμένο με καθαρή πετσέτα.

    Για το σερβίρισμα

    Το σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα με λίγο στραγγιστό γιαούρτι.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×