Κέικ με καρύδα

Kέικ με καρύδα από την Αργυρώ. Κέικ υπάρχουν πολλά. Ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε και κάτι διαφορετικό. Φτιάξτε αυτή τη συνταγή και θα δείτε πόσο ταιριάζει η γεύση καρύδας στο κέικ. Η καρύδα είναι ένα υλικό με μοναδική γεύση και άρωμα που αναδεικνύει πολλά γλυκά. Φτιάξτε αυτή τη συνταγή και θα το καταλάβετε και εσείς!

Δύσκολη
1:15

12

15 λεπτά

1 ώρα

κέικ καρύδας - κέικ με καρύδα - κέικ καρύδας Αργυρώ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

Εξοπλισμός

Κόσκινο

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΚΕΙΚ

  1. Με ένα κόσκινο, κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι.
  2. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν κρέμα.
  3. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού, το ρούμι και το λιωμένο βούτυρο.
  4. Ανακατεύουμε καλά.
  5. Προσθέτουμε τα κοσκινισμένα υλικά. Ρίχνουμε και την καρύδα.
  6. Απαλά ανακατεύουμε και αδειάζουμε στην έτοιμη φόρμα του κέικ το μείγμα.

ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΤΟΥ ΚΕΙΚ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις.
  2. Βουτυρώνουμε και στρώνουμε λαδόκολλα σε μακρόστενη φόρμα του κέικ.
  3. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.
  4. Το αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα στον πάγκο μας να κρυώσει για 15 λεπτά ώστε να φύγει η περισσότερη υγρασία.
  5. Ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα να αραιώσει.
  6. Αλείφουμε πρώτα με τη μαρμελάδα.

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΤΟΥ ΚΕΙΚ

  1. Ανακατεύουμε το χυμό, το ξύσμα λεμονιού και την ζάχαρη άχνη.
  2. Ζεσταίνουμε το γλάσο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει τη μορφή σιροπιού.
  3. Αλείφουμε με το υγρό γλάσο.
  4. Αφήνουμε για 5 με 10 λεπτά και ξαναβάζουμε στο φούρνο.
  5. Σβήνουμε το φούρνο κι αφήνουμε για 5 λεπτά να στεγνώσει.
  6. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
  7. Όταν κρυώσει, το γλάσο θα ασπρίσει.
  8. Αν σας άρεσε το κέικ καρύδας, δείτε και την παρακάτω συνταγή:

    ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ

    Κέικ λεμόνι

Απόρρητο