Το γιαούρτι στη συνταγή κάνει το κέικ καρύδας πολύ αφράτο. Έχουμε πολύ έντονα αρώματα λεμονιού. Το γιαούρτι που προτείνουμε είναι χαμηλών λιπαρών και αν...

Το γιαούρτι στη συνταγή κάνει το κέικ καρύδας πολύ αφράτο. Έχουμε πολύ έντονα αρώματα λεμονιού. Το γιαούρτι που προτείνουμε είναι χαμηλών λιπαρών και αν μειώσετε και την ποσότητα της ζάχαρης μπορεί να γίνει ένα ιδανικό επιδόρπιο, αν προσέχετε τη διατροφή σας!

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα
Βαθμολογήστε
  • 5 αυγά
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. γιαούρτι 2%
  • Ξύσμα από 3 μέτρια λεμόνια
  • 2 κ.σ. ρούμι ή κονιάκ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 50 γρ. καρύδα τριμμένη (ινδοκάρυδο)
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Για την επικάλυψη
  • 3 κ.σ. μαρμελάδα λεμόνι ή βερίκοκο
  • 1 λεμόνι ζουμερό
  • χυμό και ξύσμα
  • 150 γρ. άχνη ζάχαρη
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το μείγμα του κέικ

    Με ένα κόσκινο, κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι.

    Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν κρέμα.

    Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού, το ρούμι και το λιωμένο βούτυρο.

    Ανακατεύουμε καλά.

    Προσθέτουμε τα κοσκινισμένα υλικά.

    Ρίχνουμε την καρύδα.

    Απαλά ανακατεύουμε και αδειάζουμε στην έτοιμη φόρμα του κέικ το μείγμα.

    Για το ψήσιμο του κέικ

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις.

    Βουτυρώνουμε και στρώνουμε λαδόκολλα σε μακρόστενη φόρμα του κέικ.

    Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.

    Το αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα στον πάγκο μας να κρυώσει για 15 λεπτά ώστε να φύγει η περισσότερη υγρασία.

    Ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα να αραιώσει.

    Αλείφουμε πρώτα με τη μαρμελάδα.

    Για το γλάσο του κέικ

    Ετοιμάζουμε το γλάσο.

    Ανακατεύουμε το χυμό, το ξύσμα λεμονιού και την ζάχαρη άχνη.

    Ζεσταίνουμε το γλάσο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει τη μορφή σιροπιού.

    Αλείφουμε με το υγρό γλάσο.

    Αφήνουμε για 5 με 10 λεπτά και ξαναβάζουμε στο φούρνο.

    Σβήνουμε το φούρνο κι αφήνουμε για 5 λεπτά να στεγνώσει.

    Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

    Όταν κρυώσει, το γλάσο θα ασπρίσει.

    Αν σας άρεσε το κέικ καρύδας από την Αργυρώ, δείτε και την παρακάτω συνταγή:

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται