Για το μείγμα του κέικ
Με ένα κόσκινο, κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν κρέμα.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού, το ρούμι και το λιωμένο βούτυρο.
Ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τα κοσκινισμένα υλικά. Ρίχνουμε και την καρύδα.
Απαλά ανακατεύουμε και αδειάζουμε στην έτοιμη φόρμα του κέικ το μείγμα.
Για το ψήσιμο του κέικ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις.
Βουτυρώνουμε και στρώνουμε λαδόκολλα σε μακρόστενη φόρμα του κέικ.
Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.
Το αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα στον πάγκο μας να κρυώσει για 15 λεπτά ώστε να φύγει η περισσότερη υγρασία.
Ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα να αραιώσει.
Αλείφουμε πρώτα με τη μαρμελάδα.
Για το γλάσο του κέικ
Ανακατεύουμε το χυμό, το ξύσμα λεμονιού και την ζάχαρη άχνη.
Ζεσταίνουμε το γλάσο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει τη μορφή σιροπιού.
Αλείφουμε με το υγρό γλάσο.
Αφήνουμε για 5 με 10 λεπτά και ξαναβάζουμε στο φούρνο.
Σβήνουμε το φούρνο κι αφήνουμε για 5 λεπτά να στεγνώσει.
Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
Όταν κρυώσει, το γλάσο θα ασπρίσει.