Βελουτέ κολοκύθας με μους γιαουρτιού

Απόλαυσε τη θεϊκή κολοκυθόσουπα βελουτέ — κρεμώδη, αρωματική και γεμάτη φυσική γλύκα! Μια εύκολη, υγιεινή συνταγή με κολοκύθα, πράσο και πατάτα

Εύκολη
0:35

6 μερίδες

10 λεπτά

25 λεπτά

θεικη κολοκυθοσουπα βελουτε

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε πρώτα την κολοκύθα και την κόβουμε σε κομμάτια.
  2. Αφαιρούμε προσεκτικά τη φλούδα και, με ένα κουτάλι, αφαιρούμε τους σπόρους και τις ίνες, ξύνοντας απαλά τη σάρκα.
  3. Κόβουμε την κολοκύθα σε μικρά κομμάτια, περίπου στο μέγεθος μιας μπουκιάς.
  4. Στη συνέχεια καθαρίζουμε την πατάτα και την κόβουμε σε μικρά καρέ.
  5. Ψιλοκόβουμε και το πράσο.
  6. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά — το κρεμμύδι, το πράσο, την κολοκύθα και την πατάτα.
  7. Σοτάρουμε για 3–4 λεπτά, μέχρι να γίνει διάφανο το κρεμμύδι και να μαλακώσουν ελαφρώς τα λαχανικά.
  8. Προσθέτουμε τον ζωμό κρέατος (ή λαχανικών) και το μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.
  9. Πολτοποιούμε τη σούπα με ραβδομπλέντερ ή στο μπλέντερ, λίγη-λίγη, μέχρι να αποκτήσει βελούδινη υφή.
  10. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, και αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 ακόμη λεπτό σε χαμηλή φωτιά.
  11. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, ιδανικά με λίγο γιαούρτι, κρουτόν ή μια σταγόνα ελαιόλαδο.

ΜΟΥΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

  1. Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με μίξερ χειρός μέχρι να γίνει παχύρρευστη.
  2. Προσθέτουμε το κρύο γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
  4. Μοιράζουμε τη βελουτέ σούπα σε βαθιά πιάτα ή μπολ.
  5. Γαρνίρουμε κάθε πιάτο με μία γεμάτη κουταλιά της σούπας μους γιαουρτιού και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.
Απόρρητο