Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε πρώτα την κολοκύθα και την κόβουμε σε κομμάτια.
- Αφαιρούμε προσεκτικά τη φλούδα και, με ένα κουτάλι, αφαιρούμε τους σπόρους και τις ίνες, ξύνοντας απαλά τη σάρκα.
- Κόβουμε την κολοκύθα σε μικρά κομμάτια, περίπου στο μέγεθος μιας μπουκιάς.
- Στη συνέχεια καθαρίζουμε την πατάτα και την κόβουμε σε μικρά καρέ.
- Ψιλοκόβουμε και το πράσο.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά — το κρεμμύδι, το πράσο, την κολοκύθα και την πατάτα.
- Σοτάρουμε για 3–4 λεπτά, μέχρι να γίνει διάφανο το κρεμμύδι και να μαλακώσουν ελαφρώς τα λαχανικά.
- Προσθέτουμε τον ζωμό κρέατος (ή λαχανικών) και το μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.
- Πολτοποιούμε τη σούπα με ραβδομπλέντερ ή στο μπλέντερ, λίγη-λίγη, μέχρι να αποκτήσει βελούδινη υφή.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, και αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 ακόμη λεπτό σε χαμηλή φωτιά.
- Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, ιδανικά με λίγο γιαούρτι, κρουτόν ή μια σταγόνα ελαιόλαδο.
ΜΟΥΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
- Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με μίξερ χειρός μέχρι να γίνει παχύρρευστη.
- Προσθέτουμε το κρύο γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
- Μοιράζουμε τη βελουτέ σούπα σε βαθιά πιάτα ή μπολ.
- Γαρνίρουμε κάθε πιάτο με μία γεμάτη κουταλιά της σούπας μους γιαουρτιού και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.









