Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΟΥΤΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ
- Καθαρίζουμε πρώτα την κολοκύθα και έπειτα την κόβουμε σε κομμάτια.
- Καθαρίζουμε προσεκτικά την φλούδα.
- Με ένα κουτάλι αφαιρούμε τους σπόρους και ίνες ξύνοντας τη σάρκα.
- Κόβουμε την κολοκύθα σε κομματάκια σε μέγεθος μπουκιάς.
- Στην συνέχεια αφού καθαρίσουμε την πατάτα, την κόβουμε σε μικρά καρέ.
- Ψιλοκόβουμε και το πράσο.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά: κρεμμύδι, πράσο, κολοκύθα και την πατάτα.
- Τα σοτάρουμε για 3-4΄μέχρι να γίνει διάφανο το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε το ζωμό κρέατος και το μοσχοκάρυδο.
- Αφήνουμε τα υλικά να βράσουν για 25΄, έως ότου μαλακώσουν.
- Πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ και αλέθουμε λίγη λίγη τη σούπα μέχρι να γίνει κρέμα.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για ακόμη 1΄ σε χαμηλή φωτιά.
ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
- Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με μίξερ χειρός μέχρι να γίνει παχύρρευστη.
- Προσθέτουμε το κρύο γιαούρτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι καθώς και το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
- Ισομοιράζουμε τη βελουτέ σε βαθιά πιάτα ή μπολ.
- Γαρνίρουμε κάθε πιάτο με μια γεμάτη κουταλιά της σούπας μους γιαουρτιού και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.
Μετά τη θεική κολοκυθόσουπα βελουτέ, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω συνταγή:
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ