Για την βελουτέ κολοκύθας
Καθαρίζουμε πρώτα την κολοκύθα και έπειτα την κόβουμε σε κομμάτια.
Καθαρίζουμε προσεκτικά την φλούδα.
Με ένα κουτάλι αφαιρούμε τους σπόρους και ίνες ξύνοντας τη σάρκα.
Κόβουμε την κολοκύθα σε κομματάκια σε μέγεθος μπουκιάς.
Στην συνέχεια αφού καθαρίσουμε την πατάτα, την κόβουμε σε μικρά καρέ.
Ψιλοκόβουμε και το πράσο.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά: κρεμμύδι, πράσο, κολοκύθα και την πατάτα.
Τα σοτάρουμε για 3-4΄μέχρι να γίνει διάφανο το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το ζωμό κρέατος και το μοσχοκάρυδο.
Αφήνουμε τα υλικά να βράσουν για 25΄, έως ότου μαλακώσουν.
Πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ και αλέθουμε λίγη λίγη τη σούπα μέχρι να γίνει κρέμα.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για ακόμη 1΄ σε χαμηλή φωτιά.
Για τη μους γιαουρτιού
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με μίξερ χειρός μέχρι να γίνει παχύρρευστη.
Προσθέτουμε το κρύο γιαούρτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι καθώς και το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
Ισομοιράζουμε τη βελουτέ σε βαθιά πιάτα ή μπολ.
Γαρνίρουμε κάθε πιάτο με μια γεμάτη κουταλιά της σούπας μους γιαουρτιού και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.