Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Ραβδομπλέντερ
Υλικά
Εκτέλεση
- Για τη σούπα βελουτέ πράσου, καθαρίζουμε τα πράσα και κόβουμε το άσπρο μέρος τους, που είναι και το πιο τρυφερό, σε φέτες.
- Κρατάμε μερικά πράσινα φύλλα για το γαρνίρισμα.
- Τρίβουμε το κολοκύθι –μόνο το πράσινο μέρος– σε χοντρό τρίφτη.
- Βάζουμε σε κατσαρόλα τα πράσα, το κολοκύθι και το ζωμό. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε τη σούπα για 20-25΄ να μαλακώσουν τα πράσα.
- Στη συνέχεια τα πολτοποιούμε με τη ράβδο ή στο μπλέντερ. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τον άνηθο.
- Κόβουμε μακρόστενες λωρίδες από τα φύλλα του πράσου και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά στο ελαιόλαδο.
- Γαρνίρουμε τη βελουτέ με τα σοταρισμένα πράσα και ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος light.