• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
11
  • 5 μεγάλα πράσα
  • 2 κολοκύθια
  • 1 λίτρο ζωμό κότας
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 150 ml κρέμα γάλακτος light
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Βελουτέ πράσου

    Για τη σούπα βελουτέ πράσου, καθαρίζουμε τα πράσα και κόβουμε το άσπρο μέρος τους, που είναι και το πιο τρυφερό, σε φέτες.

    Κρατάμε μερικά πράσινα φύλλα για το γαρνίρισμα.

    Τρίβουμε το κολοκύθι –μόνο το πράσινο μέρος– σε χοντρό τρίφτη.

    Βάζουμε σε κατσαρόλα τα πράσα, το κολοκύθι και το ζωμό. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε τη σούπα για 20-25΄ να μαλακώσουν τα πράσα.

    Στη συνέχεια τα πολτοποιούμε με τη ράβδο ή στο μπλέντερ. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τον άνηθο.

    Κόβουμε μακρόστενες λωρίδες από τα φύλλα του πράσου και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά στο ελαιόλαδο.

    Γαρνίρουμε τη βελουτέ με τα σοταρισμένα πράσα και ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος light.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται