Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξεπλένουμε πρώτα τα μανιτάρια πορτσίνι σε κρύο νερό.
- Τα βάζουμε σε μπολ, τα σκεπάζουμε με 1/2 φλ. βραστό νερό.
- Καλύπτουμε το μπολ και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 15΄-20΄, να ανακτήσουν την υγρασία τους.
- Καθαρίζουμε τα μανιτάρια (τα ξεφλουδίζουμε).
- Αφαιρούμε τα ποδαράκια και τα σκουπίζουμε καλά με υγρή πετσέτα.
- Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2΄-3΄ να γυαλίσει.
- Προσθέτουμε τα φρέσκα μανιτάρια, το σκόρδο και τα κάστανα.
- Στραγγίζουμε καλά τα αποξηραμένα μανιτάρια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
- Σουρώνουμε το νερό τους σε ψιλή σήτα και πετάμε το κατακάθι (περίπου το μισό τελευταίο φλ.).
- Ανακατεύουμε καλά να σοταριστούν τα μανιτάρια. Βγάζουμε 2 κ.σ. μανιτάρια (τα κρατάμε για το γαρνίρισμα).
- Σβήνουμε με το κονιάκ.
- Προσθέτουμε το ζωμό και το υγρό των μανιταριών.
- Σκεπάζουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20΄.
- Αλέθουμε τη μανιταρόσουπα να γίνει κρέμα και την ξαναβάζουμε στη φωτιά.
- Προσθέτουμε την κρέμα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά, ελέγχουμε την πυκνότητα της σούπας.
- Σερβίρουμε την κρεμώδη βελουτέ μανιταρόσουπα σε μπολ. Γαρνίρουμε κάθε μπολ με λίγα σοταρισμένα μανιτάρια, σχινόπρασο και ελάχιστες σταγόνες ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Διαβάστε εδώ περισσότερες πληροφορίες για να μεταχειρίζεστε σωστά τα μανιτάρια.
- Αγαπάτε τις σούπες; Εδώ θα βρείτε περισσότερες μοναδικές συνταγές!
ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ Η ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ, ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΘΕΪΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ:
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ