Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Μπλέντερ
Υλικά
Εκτέλεση
- Σοτάρουμε πρώτα στο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, το κρεμμύδι, το πράσο, το σέλερι, το καρότο και τα μανιτάρια για 7΄-8΄, να γίνουν διάφανα (όχι να πάρουν χρώμα).
- Προσθέτουμε τον πελτέ, τη ζάχαρη, τις ντομάτες χοντροκομμένες, καθώς επίσης και το ζωμό.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 35΄.
- Πολτοποιούμε τη σούπα.
- Προσθέτου αλάτι και πιπέρι.
- Σερβίρουμε σε ένα μεγάλο μπολ ή μέσα σε βαθιά πιάτα.
- Γαρνίρουμε κάθε πιάτο με γιαούρτι και λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό (προαιρετικά).
- Εάν θέλουμε, ανακατεύουμε ελαφρά το γιαούρτι.