Ντοµατόσουπα

Αυτή η ντοματόσουπα βελουτέ με γιαούρτι, είναι μία πανεύκολη συνταγή που θα εκπλήξει ευχάριστα τους καλεσμένους σας.

Εύκολη
0:50

4

10 λεπτά

40 λεπτά

Ντοματόσουπα απο την Αργυρω

Υλικά

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Μπλέντερ

Υλικά

Εκτέλεση

    1. Σοτάρουμε πρώτα στο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, το κρεμμύδι, το πράσο, το σέλερι, το καρότο και τα μανιτάρια για 7΄-8΄, να γίνουν διάφανα (όχι να πάρουν χρώμα).
    2. Προσθέτουμε τον πελτέ, τη ζάχαρη, τις ντομάτες χοντροκομμένες, καθώς επίσης και το ζωμό.
    3. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 35΄.
    4. Πολτοποιούμε τη σούπα.
    5. Προσθέτου αλάτι και πιπέρι.
    6. Σερβίρουμε σε ένα μεγάλο μπολ ή μέσα σε βαθιά πιάτα.
    7. Γαρνίρουμε κάθε πιάτο με γιαούρτι και λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό (προαιρετικά).
    8. Εάν θέλουμε, ανακατεύουμε ελαφρά το γιαούρτι.
Απόρρητο