Εκτέλεση
Σοτάρουμε πρώτα στο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, το κρεμμύδι, το πράσο, το σέλερι, το καρότο και τα μανιτάρια για 7΄-8΄, να γίνουν διάφανα (όχι να πάρουν χρώμα).
Προσθέτουμε τον πελτέ, τη ζάχαρη, τις ντομάτες χοντροκομμένες, καθώς επίσης και το ζωμό.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 35΄.
Πολτοποιούμε τη σούπα.
Προσθετουμε αλατι και πιπερι
Σερβίρουμε σε ένα μεγάλο μπολ ή μέσα σε βαθιά πιάτα.
Γαρνίρουμε κάθε πιάτο με γιαούρτι και λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό (προαιρετικά).
Εάν θέλουμε, ανακατεύουμε ελαφρά το γιαούρτι.