• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 40 λεπτά
233
  • 6 μεγάλες ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 ξηρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 κομμάτι πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 5-6 ασπρομανίταρα σε φετάκια
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 500 γραμ. ζωμό κότας ή ζεστό νερό
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Σοτάρουμε πρώτα στο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, το κρεμμύδι, το πράσο, το σέλερι, το καρότο και τα μανιτάρια για 7΄-8΄, να γίνουν διάφανα (όχι να πάρουν χρώμα).

    Προσθέτουμε τον πελτέ, τη ζάχαρη, τις ντομάτες χοντροκομμένες, καθώς επίσης και το ζωμό.

    Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 35΄.

    Πολτοποιούμε τη σούπα.

    Προσθετουμε αλατι και πιπερι

    Σερβίρουμε σε ένα μεγάλο μπολ ή μέσα σε βαθιά πιάτα.

    Γαρνίρουμε κάθε πιάτο με γιαούρτι και λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό (προαιρετικά).

    Εάν θέλουμε, ανακατεύουμε ελαφρά το γιαούρτι.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται