Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Πλένουμε τα φρούτα, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι.
- Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το κρασί, τη ζάχαρη και την κανέλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Ρίχνουμε και τα φρούτα στο σιρόπι και βράζουμε για 15΄.
- Στη συνέχεια αφαιρούμε τα φρούτα, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και βγάζουμε το φλούδι.
- Βράζουμε το σιρόπι για άλλα 10΄ περίπου μέχρι να πυκνώσει.
- Αφήνουμε αρχικά το σιρόπι να κρυώσει και στη συνέχεια αφαιρούμε από μέσα την κανέλα.
- Περιχύνουμε με αυτό τις βανίλιες και τις παγώνουμε.
- Τις σερβίρουμε σε ψηλά ποτήρια.