Βανίλιες μεθυσμένες
Πλένουμε τα φρούτα, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το κρασί, τη ζάχαρη και την κανέλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Ρίχνουμε και τα φρούτα στο σιρόπι και βράζουμε για 15΄.
Στη συνέχεια αφαιρούμε τα φρούτα, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και βγάζουμε το φλούδι.
Βράζουμε το σιρόπι για άλλα 10΄ περίπου μέχρι να πυκνώσει.
Αφήνουμε αρχικά το σιρόπι να κρυώσει και στη συνέχεια αφαιρούμε από μέσα την κανέλα.
Περιχύνουμε με αυτό τις βανίλιες και τις παγώνουμε.
Τις σερβίρουμε σε ψηλά ποτήρια.