• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 35 λεπτά
3
  • 8 βανίλιες (ώριµες αλλά σφιχτές)
  • 2 φλ. νερό
  • 1 φλ. βινσάντο ή άλλο γλυκό κρασί
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1 ξύλο κανέλας
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Βράζουμε το σιρόπι για άλλα 10΄ περίπου μέχρι να πυκνώσει

    Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει

    Βανίλιες μεθυσμένες

    Πλένουμε τα φρούτα, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι.

    Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το κρασί, τη ζάχαρη και την κανέλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

    Ρίχνουμε και τα φρούτα στο σιρόπι και βράζουμε για 15΄.

    Στη συνέχεια αφαιρούμε τα φρούτα, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και βγάζουμε το φλούδι.

    Βράζουμε το σιρόπι για άλλα 10΄ περίπου μέχρι να πυκνώσει.

    Αφήνουμε αρχικά το σιρόπι να κρυώσει και στη συνέχεια αφαιρούμε από μέσα την κανέλα.

    Περιχύνουμε με αυτό τις βανίλιες και τις παγώνουμε.

    Τις σερβίρουμε σε ψηλά ποτήρια.

    Διαφήμιση

    Εσύ ποιο άλλο γλυκό με φρούτα θα ήθελες να δοκιμάσεις;

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται