Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Για την εύκολη τούρτα μιλφέιγ με φράουλες, προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 180 βαθμούς C στον αέρα.
- Βγάζουμε τα φύλλα από τη συσκευασία.
- Στρώνουμε λαδόκολλα στις λαμαρίνες.
- Απλώνουμε τα φύλλα της σφολιάτας.
- Τρυπάμε παντού την επιφάνεια των φύλλων με πιρούνι.
- Ψήνουμε για 12΄-15΄, μέχρι να ροδίσουν καλά.
- Τ’ αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε το ένα ψημένο φύλλο.
- Σχίζουμε τη βανίλια και αφαιρούμε τον καρπό της με μυτερό μαχαίρι.
- Διαλύουμε τη βανίλια μέσα στην κρέμα.
- Αφήνουμε να αρωματιστεί για λίγο στο ψυγείο.
- Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές, για 3΄-4΄.
- Προσθέτουμε βροχηδόν τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2΄-3,΄ μέχρι να στέκεται η σαντιγί.
- Τη βάζουμε σε κορνέ.
- Σε πιατέλα στο κέντρο βάζουμε σαντιγί όσο ένα καρύδι και κολλάμε το 1ο φύλλο σφολιάτας.
- Απλώνουμε μία στρώση σαντιγί (1/4 της συνολικής) και γαρνίρουμε με φέτες φράουλας.
- Επαναλαμβάνουμε στρώση φύλλο, στρώση σαντιγί και φράουλες.
- Καλύπτουμε με το 3ο φύλλο.
- Αλείφουμε με σπάτουλα ή μαχαίρι την υπόλοιπη σαντιγί στην επιφάνεια.
- Πασπαλίζουμε το τριμμένο φύλλο.
- Γαρνίρουμε με ολόκληρες φράουλες και αχνίζουμε με ζάχαρη άχνη.
- Είναι ένα γλυκό που αφού έχουμε ψήσει ακόμη και αρκετές ώρες πριν τα φύλλα, το στήνουμε τελευταία στιγμή για να παραμείνει τραγανό ως την τελευταία μπουκιά.