Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟ ΧΑΛΒΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟ ΧΑΛΒΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΓΜΑ
- Βάζουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο, τη στέβια, το νερό, το αλάτι, το χυμό και τη φλούδα από το πορτοκάλι.
- Τα ανακατεύουμε και μόλις πάρουν βράση αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Ρίχνουμε βροχηδόν το σιμιγδάλι ανακατεύοντας με ένα σύρμα ή με μία ξύλινη κουτάλα.
- Το ξαναβάζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθεί όλο το σιρόπι.
- Σε χαμηλή φωτιά για να μην εξατμίζονται γρήγορα τα υγρά από τη κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τη κανέλα για να γίνει αρωματικός και έπειτα ανακατεύουμε.
ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ
- Τον απλώνουμε σε ένα μικρό ταψί.
- Τον χαράζουμε σε κομμάτια και ψήνουμε στους 170ºC βαθμούς για 15 λεπτά.
- Μόλις τον βγάλουμε από το φούρνο τον πασπαλίζουμε με στέβια και κανέλλα.
- Το αποτέλεσμα είναι ένα ζουμερό, αρωματικό γλυκό που μοσχοβολάει πορτοκάλι και κανέλα.
- Είναι ιδανικό για κάθε ώρα της ημέρας!