Καραμελωμένα κρεμμύδια στο φούρνο

Η τέλεια γαρνιτούρα για κρέας, ψάρι, πουλερικά. Αν σας περισσέψουν, σερβίρετέ τα την επόμενη μέρα κρύα με ένα δίσκο τυριών και αλλαντικών. Ιδανικά για επίσημο μπουφέ ή τραπέζι.

Δύσκολη
2:00

8

15 λεπτά

1 ώρα και 45 λεπτά

Καραμελωμένα κρεμμύδια στο φούρνο

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

  1. Ξεκινάμε προθερμαίνοντας πρώτα το φούρνο. Θα ψήσουμε στους 160°C στις αντιστάσεις.
  2. Βράζουμε νερό σε κατσαρόλα και ζεματάμε τα κρεμμύδια ολόκληρα με τη φλούδα τους για μισό λεπτό.
  3. Τα βάζουμε σε σουρωτήρι και ρίχνουμε κρύο νερό.
  4. Τα ξεφλουδίζουμε ένα ένα και τα αφήνουμε ολόκληρα.
  5. Τα ρίχνουμε σε λαμαρίνα. Τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε να λαδωθούν καλά.
  6. Κόβουμε τα τσαπελόσυκα σε 3-4 φέτες το κάθε ένα και τα δαμάσκηνα στη μέση. Τα τοποθετούμε στο ταψί.
  7. Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο, αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και τα περιχύνουμε με τη μαυροδάφνη.
  8. Καλύπτουμε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο και κλείνουμε καλά τις ενώσεις γύρω γύρω.
  9. Ψήνουμε για 45΄. Αφού μισοψηθούν, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, τα ανακατεύουμε πολύ καλά και συνεχίζουμε το ψήσιμο με το ταψί ξεσκέπαστο για περίπου 30΄, έως ότου αρχίσουν τα κρεμμύδια να καραμελώνουν. Το ζουμάκι τους θα πρέπει να έχει τη μορφή που έχει το μέλι, πυκνό και παχύρρευστο.
  10. Συνοδέψτε με τα καραμελωμένα κρεμμύδια στο φούρνο την νηστίσιμη φάβα.

ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΑΝ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΛΑΤΡΕΨΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

    ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ

    Κουνέλι στιφάδο

Απόρρητο