"
  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα & 45 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 1 κιλό μικρά
  • μακρόστενα ξερά κρεμμύδια
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 4 αποξηραμένα τσαπελόσυκα Εύβοιας
  • 4 απυρήνωτα δαμάσκηνα
  • 1 φλ. μαυροδάφνη Πατρών
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Καραμελωμένα κρεμμύδια στο φούρνο

    Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια στο φούρνο,

    ξεκινάμε προθερμαίνοντας πρώτα το φούρνο. Θα ψήσουμε στους 160°C στις αντιστάσεις. Βράζουμε νερό σε κατσαρόλα και ζεματάμε τα κρεμμύδια ολόκληρα με τη φλούδα τους για μισό λεπτό. Τα βάζουμε σε σουρωτήρι και ρίχνουμε κρύο νερό. Τα ξεφλουδίζουμε ένα ένα και τα αφήνουμε ολόκληρα για τα καραμελωμένα κρεμμύδια στο φούρνο.

    Τα ρίχνουμε σε λαμαρίνα. Τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε να λαδωθούν καλά. Κόβουμε τα τσαπελόσυκα σε 3-4 φέτες το κάθε ένα και τα δαμάσκηνα στη μέση. Τα τοποθετούμε στο ταψί. Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο, αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και τα περιχύνουμε με τη μαυροδάφνη. Καλύπτουμε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο και κλείνουμε καλά τις ενώσεις γύρω γύρω.

    Ψήνουμε για 45΄. Αφού μισοψηθούν, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, τα ανακατεύουμε πολύ καλά και συνεχίζουμε το ψήσιμο με το ταψί ξεσκέπαστο για περίπου 30΄, έως ότου αρχίσουν τα κρεμμύδια να καραμελώνουν. Το ζουμάκι τους θα πρέπει να έχει τη μορφή που έχει το μέλι: πυκνό και παχύρρευστο.

    Συνοδέψτε με τα καραμελωμένα κρεμμύδια στο φούρνο την νηστίσιμη φάβα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

     

    Αν σας άρεσαν τα καραμελωμένα κρεμμύδια στο φούρνο, σίγουρα θα λατρέψετε και την παρακάτω μοναδική συνταγή

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×