Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ
Εξοπλισμός
Μίξερ χειρός
Πυρίμαχο σκεύος
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ
Εκτέλεση
- Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο μακρόστενο σκεύος και κάνουμε στρώση τις φέτες τσουρέκι.
- Βουτυρώνουμε και την επιφάνειά τους και απλώνουμε σε στρώση τις φέτες μπανάνα.
- Πασπαλίζουμε κανέλα και μαύρη ζάχαρη.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 10′ στους 200ºC στον αέρα.
- Με μίξερ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά και τη ζάχαρη να φουσκώσουν καλά και να γίνουν κρέμα.
- Προσθέτουμε το γάλα, την κανέλα και το αλάτι και τα χτυπάμε να ενωθούν.
- Τέλος προσθέτουμε στην κρέμα τις σταγόνες σοκολάτας και περιχύνουμε το ψημένο τσουρέκι.
- Πασπαλίζουμε με καρύδια και σταφίδες.
- Κάνουμε μια στρώση τις υπόλοιπες μπανάνες σε φέτες.
- Ξαναψήνουμε για περίπου 25΄ μέχρι να κάνει σώμα η κρέμα, να σταθεροποιηθεί και να ροδίσει ελαφρά.
- Μόλις τη βγάλουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.
- Την σερβίρουμε ζεστή.
- Όταν βγει από το φούρνο θα είναι τρεμουλιαστή η κρέμα, όσο κρυώνει σφίγγει.
- Ζεστό είναι υπέροχο αλλά κι όταν κρυώσει που κόβεται σε κομμάτια είναι φανταστικό.
Tips
- Αν αρχίσει να ροδίζει νωρίς η επιφάνεια σκεπάζουμε με λαδόκολλα.