Μελομακάρονα παραδοσιακά

Για μελομακάρονα παραδοσιακά με αγνά υλικά, θα μοσχοβολάει σπίτι και μαμά. Φτιάξτε τα και θα σας τα ζητάνε όλο το χρόνο.

Δύσκολη
0:40

40 - τεμ.

15 λεπτά

25 λεπτά

Μελομακάρονα παραδοσιακά

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το baking powder σε μπολ.
  2. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά στο μίγμα.
  3. Σε άλλο μπολ, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και χτυπάμε με σύρμα να λιώσει η ζάχαρη.
  4. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και τη ρίχνουμε στο λάδι.
  5. Προσθέτουμε το κονιάκ, το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλεσμένο καρύδι.
  6. Σιγά σιγά προσθέτουμε τα κοσκινισμένα υλικά.
  7. Αρχίζουμε και ζυμώνουμε με το χέρι.
  8. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή, εύπλαστη και αρκετά λαδερή.
  9. Πλάθουμε και τα αραδιάζουμε, με απόσταση μεταξύ τους, σε ένα ταψί.
  10. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 λεπτά στους 180οC, να ροδίσουν.
  11. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

  1. Βράζουμε όλα τα υλικά σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.
  2. Αφήνουμε το σιρόπι σε πολύ χαμηλή φωτιά και λίγα λίγα ρίχνουμε τα κρύα  και τα σιροπιάζουμε.
  3. Aραδιάζουμε σε πιατέλα τα  και τα πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.
Απόρρητο