Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το baking powder σε μπολ.
- Προσθέτουμε τα μπαχαρικά στο μίγμα.
- Σε άλλο μπολ, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και χτυπάμε με σύρμα να λιώσει η ζάχαρη.
- Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και τη ρίχνουμε στο λάδι.
- Προσθέτουμε το κονιάκ, το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλεσμένο καρύδι.
- Σιγά σιγά προσθέτουμε τα κοσκινισμένα υλικά.
- Αρχίζουμε και ζυμώνουμε με το χέρι.
- Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή, εύπλαστη και αρκετά λαδερή.
- Πλάθουμε και τα αραδιάζουμε, με απόσταση μεταξύ τους, σε ένα ταψί.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 λεπτά στους 180οC, να ροδίσουν.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- Βράζουμε όλα τα υλικά σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.
- Αφήνουμε το σιρόπι σε πολύ χαμηλή φωτιά και λίγα λίγα ρίχνουμε τα κρύα και τα σιροπιάζουμε.
- Aραδιάζουμε σε πιατέλα τα και τα πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.