Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και απλώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας επάνω.
- Κόβουμε γύρω-γύρω από κάθε φύλλο από μία λωρίδα 2 εκ. (γύρω-γύρω σαν κορνίζα).
- Χτυπάμε το αυγό και αλείφουμε όλη την επιφάνεια.
- Κολλάμε περιμετρικά τις λωρίδες που κόψαμε, ώστε να σχηματιστεί θήκη.
- Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.
- Τρυπάμε όλη την επιφάνεια με πιρούνι και χαράζουμε ρόμβους ή γραμμές στην μπορντούρα με κοφτερό μαχαίρι.
- Αλείφουμε γύρω-γύρω την μπορντούρα με αυγό.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 200ºC – 220ºC στον αέρα για 12′-15΄, ώσπου να φουσκώσει η σφολιάτα και να ψηθεί το αυγό με το τυρί, αδιαβροχοποιώντας τη σφολιάτα και κρατώντας την τραγανή.
- Τη βγάζουμε από το φούρνο.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180ºC.
- Στο αυγό που περισσεύει προσθέτουμε την κρέμα, αλατοπίπερο και το κασέρι.
- Ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε πάνω στη μισοψημένη σφολιάτα.
- Απλώνουμε σε μια στρώση, το πολύ λεπτοκομμένο κρεμμύδι.
- Κάνουμε έξι φωλιές με ψιλοκομμένο μπέικον, αφήνοντας κενό στη μέση και ρίχνουμε από ένα ολόκληρο αυγό, με προσοχή να μην σπάσει (το αποτέλεσμα είναι αυγό μάτι ολόκληρο).
- Πασπαλίζουμε ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Τρύπησε καλά την σφολιάτα σου πριν μπει στο φούρνο για να μην φουσκώσει σαν μπαλόνι.
- Αν φουσκώσει στα πρώτα 7 – 10’ τότε πάτησε την ελαφρά με σπάτουλα να φύγει όλος ο αέρας και να δημιουργηθεί θήκη για τα υπόλοιπα υλικά.
- Πρόσεχε όμως μην τρυπήσεις την ψημένη σφολιάτα μέχρι κάτω.