Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ SPRING ROLLS
ΓΙΑ ΤΗ SWEET CHILLI SAUCE
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ SPRING ROLLS
ΓΙΑ ΤΗ SWEET CHILLI SAUCE
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα νουντλς σε μπολ και τα καλύπτουμε με βραστό νερό. Αφήνουμε για 5 λεπτά να μαλακώσουν.
- Τα στραγγίζουμε και τα ψιλοκόβουμε με ψαλίδι κουζίνας σε μέγεθος 3-4 εκ.
- Ζεσταίνουμε γουόκ ή βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε το λάδι, φροντίζοντας να πάει σε όλη την επιφάνεια του γουόκ.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, το καρότο και το λάχανο και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
- Ρίχνουμε το τζίντζερ, τα νουντλς, τις φύτρες, το λευκό ξίδι μπαλσάμικο και τη σόγια και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά για 1-2λεπτά. Τρίβουμε πιπέρι.
- Τα βγάζουμε σε μπολ να κρυώσουν.
- Ανακατεύουμε λίγο κορν φλάουρ με λίγο νερό.
- Ανοίγουμε τα φύλλα ρυζιού και παίρνουμε ένα ένα φύλλο τοποθετώντας το διαγώνια, δηλαδή όπως είναι τετράγωνο η μια γωνία γυρισμένη προς εμάς.
- Ακουμπάμε επάνω γέμιση κατά μήκος. Διπλώνουμε τη γωνία πάνω στην γέμιση και κλείνουμε τις δυο πλαϊνές γωνιές ώστε να σχηματιστεί ρολό.
- Αλείφουμε το τελείωμα με λίγο διαλυμένο κορν φλάουρ ώστε να κολλήσει καλά το ρολό.
- Το τυλίγουμε μέχρι την κάτω γωνία. Σε αυτό το στάδιο τα διατηρούμε για 1 μέρα στο ψυγείο ή για αρκετό καιρό στην κατάψυξη.
- Όμοια φτιάχνουμε τα υπόλοιπα ανοιξιάτικα ρολά.
- Τα τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνι σε μπόλικο καυτό λάδι. Για 3-4 λεπτά να ροδίσουν. Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε με σάλτσα γλυκιάς πιπεριάς.
ΣΑΛΤΣΑ ΓΛΥΚΙΑΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ (SWEET CHILI SAUCE)
- Καθαρίζουμε τις πιπεριές και κόβουμε σε κομμάτια.
- Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά εκτός από κορν φλάουρ και νερό. Τα αλέθουμε σε πουρέ.
- Τα βάζουμε σε κατσαρόλα και αφήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να έρθουν σε σημείο βρασμού.
- Χαμηλώνουμε σε μεσαία φωτιά και σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά να μαλακώσουν οι πιπεριές και να πυκνώσει το μείγμα.
- Βάζουμε σε αποστειρωμένο βάζο.
- Σερβίρουμε τη σάλτσα πάντοτε κρύα.
Tips
- Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο νερό και τα προσθέτουμε στη σάλτσα. Αφήνουμε να βράσει για 1-2 λεπτά, και να πυκνώσει ελαφρά.