Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια όσο πιο μικρά γίνεται.
- Βάζουμε τα κρεμμύδια σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα αυγά, το κεφαλοτύρι, τη σόδα, το δυόσμο, το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά το μίγμα μας. Ανακατεύοντας τα υλικά, δημιουργείται ένας χυλός παχύς, σαν τη ζύμη.
- Αφήνουμε λίγο το μείγμα να σταθεί για να βγάλει τα αρώματά του όλα.
- Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να κάψει το λάδι.
- Με ένα κουτάλι παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις ρίχνουμε μία – μία στο καυτό λάδι.
- Τηγανίζουμε τους κεφτέδες για 2΄ λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
- Ρίχνουμε λίγους – λίγους τους κρεμμυδοκεφτέδες στο τηγάνι, για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού.
- Στραγγίζουμε τους κρεμμυδοκεφτέδες σε μπόλικο απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσουν από το λάδι τους.
- Σερβίρονται ζεστοί και λαχταριστοί. Όταν κρυώσουν όμως είναι το ίδιο νόστιμοι. Φτιάξτε αυτό το μεζέ και θα με θυμηθείτε.