Κρεμμυδοκεφτέδες ή κρεμμυδοτηγανίτες με φρέσκα κρεμμυδάκια συγκλονιστικός μεζές για κρασί και ουζάκι!

Κρεμμυδοκεφτέδες ή κρεμμυδοτηγανίτες με φρέσκα κρεμμυδάκια συγκλονιστικός μεζές για κρασί και ουζάκι!

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
138
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα πράσινα φύλλα τους
  • 2 ξερά κρεμμύδια μεγάλα
  • 3 αυγά
  • 1 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1/2 φλ. σόδα αναψυκτικό
  • 3 κ.σ. φρέσκο δυόσμο (ψιλοκομμένο)
  • 250 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.γλ. μπούκοβο (προαιρετικά)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια όσο πιο μικρά γίνεται.

    Βάζουμε τα κρεμμύδια σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα αυγά, το κεφαλοτύρι, τη σόδα, το δυόσμο, το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι.

    Ανακατεύουμε πολύ καλά το μίγμα μας.  Ανακατεύοντας τα υλικά, δημιουργείται ένας χυλός παχύς, σαν τη ζύμη.

    Αφήνουμε λίγο το μείγμα να σταθεί για να βγάλει τα αρώματά του όλα.

    Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να κάψει το λάδι.

    Με ένα κουτάλι παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις ρίχνουμε μία – μία στο καυτό λάδι.

    Τηγανίζουμε τους κεφτέδες για 2΄ λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

    Ρίχνουμε λίγους – λίγους τους κρεμμυδοκεφτέδες στο τηγάνι, για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού.

    Στραγγίζουμε τους κρεμμυδοκεφτέδες σε μπόλικο απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσουν από το λάδι τους.

    Σερβίρονται ζεστοί και λαχταριστοί. Όταν κρυώσουν όμως είναι το ίδιο νόστιμοι. Φτιάξτε αυτό το μεζέ και θα με θυμηθείτε.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται