Κρεμμυδοκεφτέδες
Για τους κρεμμυδοκεφτέδες ή αλλιώς κρεμμυδοτηγανίτες,
συγκεντρώνουμε αρχικά όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε στη συνταγή μας. Στη συνέχεια για τους κρεμμυδοκεφτέδες με φρεσκα κρεμμυδακια,
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια όσο πιο μικρά γίνεται. Βάζουμε τα κρεμμύδια σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα αυγά, το κεφαλοτύρι, τη σόδα, το δυόσμο, το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά το μίγμα μας. Ανακατεύοντας τα υλικά, δημιουργείται ένας χυλός παχύς, σαν τη ζύμη του κέικ.
- Αφήνουμε λίγο το μείγμα να σταθεί για να βγάλει τα αρώματά του όλα.
- Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να κάψει το λάδι.
- Με ένα κουτάλι παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα για κρεμμυδοκεφτέδες με φρεσκα κρεμμυδακια και τις ρίχνουμε μία – μία στο καυτό λάδι.
- Τηγανίζουμε τους κεφτέδες για 2΄ λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
- Ρίχνουμε λίγους – λίγους τους κρεμμυδοκεφτέδες στο τηγάνι, για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού.
- Στραγγίζουμε τους κρεμμυδοκεφτέδες σε μπόλικο απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσουν από το λάδι τους.