Υλικά
Εξοπλισμός
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε ζεσταίνοντας το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε την πιπερίτσα, τα φρέσκα κρεμμύδια και το λουκάνικο για 4′-5´χωρίς να πάρουν χρώμα.
- Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
- Βάζουμε σε μπολ τα αλεύρια, το κασέρι, το μπέικινκ πάουντερ και τη σόδα και τα ανακατεύουμε καλά.
- Κάνουμε λακκούβα στη μέση.
- Σε άλλο μπολ βάζουμε τα αβγά, τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο.
- Τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το βρασμένο και καλά στραγγισμένο καλαμπόκι, τα σοταρισμένα υλικά, το σχοινόπρασο και τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.
- Τα ρίχνουμε στο αλεύρι και με κουτάλι ανακατεύουμε απαλά ίσα να ενωθούν τα υλικά.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος, καλά βουτυρωμένο.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για περίπου 25′ μέχρι να ροδίσει καλά και να ξεκολλήσουν τα πλαϊνά.
Tips
- Μπορούμε να σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα για ένα πλήρες γεύμα.
- Για πιο τραγανό αποτέλεσμα βάλτε μισό μισό καλαμποκάλευρο και πολέντα.