Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΤΥΡΙΟΥ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΤΥΡΙΟΥ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΖΙ
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα κρεμμύδια.
- Τα αφήνουμε για 5 λεπτά, να γίνουν διάφανα.
- Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά.
- Προσθέτουμε το ζωμό και ανακατεύουμε μία φορά για να μη σπάσουν οι κόκκοι ρυζιού και αποβάλουν το άμυλό τους (τότε θα λασπώσει).
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 2 και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά.
- Εάν δεν το ανακατέψετε θα παραμείνει σπυρωτό.
- Όσο βράζουμε το πιλάφι ετοιμάζουμε τη σάλτσα τυριού.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΤΥΡΙΟΥ
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι.
- Ανακατεύουμε καλά με σύρμα για 1 με 2 λεπτά και προσθέτουμε το γάλα λίγο λίγο.
- Αφήνουμε την κρέμα να δέσει και να πάρει βράση.
- Βράζουμε για 4 με 5 λεπτά να πυκνώσει ελαφρά.
- Λιώνουμε το τυρί με πιρούνι, το προσθέτουμε στη σάλτσα, καθώς και το μοσχοκάρυδο.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε αλατοπίπερο.
ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΟΚΟΛΟ
- Σε αλατισμένο νερό που βράζει ζεματάμε τις φουντίτσες μπρόκολο για 4 με 5 λεπτά και τις στραγγίζουμε με τρυπητή κουτάλα.
- Το στραγγίζουμε.
ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ
- Ανάβουμε το γκριλ.
- Λαδώνουμε ελαφρά ένα τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος.
- Απλώνουμε μέσα το πιλάφι και το στρώνουμε με κουτάλι.
- Από πάνω, τοποθετούμε το μπρόκολο.
- Περιχύνουμε με τη σάλτσα τυριού.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την παρμεζάνα, τον μαϊντανό και τα ψίχουλα.
- Πασπαλίζουμε τα υλικά.
- Τοποθετούμε το ταψί κάτω από το γκριλ για 3 με 4 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί στην επιφάνεια και να κάνει κρούστα.
Tips
- Εάν κάνετε vegan διατροφή, αντικαταστήστε τα γαλακτοκομικά προϊόντα με φυτικά προϊόντα.