Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΥ ΡΕΒΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΤΑΡΑΜΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ ΤΑΧΙΝΙ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΥ ΡΕΒΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΤΑΡΑΜΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ ΤΑΧΙΝΙ
Εκτέλεση
- Τα ρεβύθια μπορεί να είναι περίσσευμα από προηγούμενο μαγείρεμα ή απλά νεροβρασμένα. Πρέπει όμως να είναι πολύ καλά στραγγισμένα.
- Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα λιώνουμε με πιρούνι ή με το χέρι.
- Στύβουμε καλά το μουλιασμένο ψωμί και το ψιχουλιάζουμε στο μείγμα.
- Προσθέτουμε τον ταραμά, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια, το τριμμένο ξερό κρεμμύδι, τον άνηθο και το μαϊντανό ψιλοκομμένα, στύβουμε το λεμόνι και τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.
- Αλατίζουμε μόνο αφού δοκιμάσουμε, γιατί ο ταραμάς είναι αλμυρός.
- Ζυμώνουμε πολύ καλά το μείγμα, όπως όταν κάνουμε κανονικά κεφτεδάκια.
- Πλάθουμε κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
- Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
ΣΩΣ ΤΑΧΙΝΙ
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μπολ και ανακατεύουμε με πιρούνι ή σύρμα.
- Βάζουμε την σως σε μπολάκι και τους ρεβυθοκεφτέδες σε πιατέλα.
- Βουτάμε κάθε κεφτεδάκι στην σως ταχίνι και απολαμβάνουμε.